Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

David Lynch vill skapa världsfred med meditation

Annons
Filmregissören David Lynch tänker skapa fred på jorden. Nu vill han samla in 7 miljarder dollar till ett gigantiskt meditationsprojekt som han hoppas ska skapa världsfred, uppger nyhetsbyrån Reuters. Pengarna ska gå till hans egna stiftelse som ska lära skolungdomar över hela USA att meditera. Stiftelsen ska också stödja forskning om meditationens effekter på skolresultat, högt blodtryck, ångest, depression och drogmissbruk.

- Jag vill hitta några riktigt rika personer som ser sanningen i det här och säger "jag vill göra något meningsfullt för världen". Det här är ett sätt att skapa riktig fred i världen. Riktig fred är inte bara frånvaron av krig. Det är frånvaron av negativitet, säger regissören.

Lynch har själv praktiserat meditation i över 30 år och är övertygad om de positiva effekterna. Varför han just vill samla in 7 miljarder och inte exempelvis 10 miljarder eller en miljard, berättar han inte.

- Ni kan säga att jag snackar strunt, men när man träffar elever som har fått den här möjligheten lyser det om dem. (PM)

Mer läsning

Annons