Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De borde vinna TV-priset Kristallen

/

Annons

Det är dags för TV-folket att klappa varann på axeln igen. På söndag sänds Kristallen-galan, då de bästa prestationerna i TV 2014 ska prisas.

Jag gillar TV, väldigt mycket. Framför allt svenska serier.

När jag kollar igenom årets nominerade till Kristallen tycker jag ungefär så här:

Årets tv-drama måste, verkligen måste!! bli "Blå ögon", en skitbra serie som gjorde att man längtade till söndagarna. Kolla upp om du missade den!

I samma kategori är "Jordskott" nominerad, som började bra, men sen blev det tråkigt när Moa Gammel mest gick runt och skrek "Josefine!!!" i åtta avsnitt. Det bästa med den serien var kanske Partajs parodi av den.

I kategorin Årets realityprogram hejar jag på "Ska vi göra slut?", ett både intressant och kul program av Filip & Fredrik, som kändes äkta och jordnära.

Jag hejar även på Filip & Fredrik, och deras "Breaking News", i kategorin Fakta- och aktualitetsprogram. Deras direksända kaos är en frisk fläkt i dagens TV-utbud där man aldrig vet vad som är äkta eller regisserat med lyxfällor, arga snickare, hollywoodfruar och allt möjligt. Enbart Fredrik Wikingssons flanellograf över främlingsfientligas argument mot invandrare genom tiderna är värd en Kristall.

Årets granskning skulle Achberg och "Trolljägarna" kunna få, även fast de alltid försöker göra mer spänning än vad som finns i programmen. Det blir fånigt när de ska in med experter och fjanta, men jag älskar konfrontationerna och tycker det är så spännande och kul att höra alla ursäkter och undanflykter som "trollen" kommer med när Aschberg pressar dom.

I kategorin Årets humorprogram finns det egentligen inget som är nog bra, men "Morran och Tobias" har ju sina ljusa stunder.

I Årets livsstilsprogram kan både "Alla är fotografer" och "Gift vid första ögonkastet" få en liten Kristall. Båda ganska trevliga ögonvilar-program.

När det gäller Årets underhållnigsprogram så skulle jag nog vilja påstå att jag är lite gubbig och håller en tumme för "På spåret", en klassiker som är kvalitet.

Vem som blir årets programledare och TV-personlighet bryr jag mig inte så mycket om, men jag håller inte tummarna för Gunilla Persson och Lasse Kronér. Känns trött.

Kristallen sänds på TV3 på söndag 20.00. Heja heja.

Höjt!

Mer läsning

Annons