Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De fyller ett stort tomrum

/

THE KRISTET UTSEENDE Station Gatufesten

Annons
Halleluja Sundsvall! Jag hade förväntat mig packat med folk på The Kristet Utseendets spelning men inte ett sånt vansinnigt tryck mot kravallstängslet och det 30-tal människor som fick lyftas över det. Folk dinglar från staket, träd och från busskuren bredvid scenen. Jag står framför kravallstängslet och i låten Under den perversa maharadjans sol så får jag nått mindre trevligt över mig i form av en full snorunge som landar på min axel. Lyckan var inte direkt gjord när jag fick följa TKU:s spelning från backstageområdet i stället.
Låtarna de spelade, bland annat Dimmornas bro i Ankara, Bärs som bärs, En manlig brud till satan och Pang på pungen i Portugal har gett bandet benämningen könsrock ett epitet som känns mer passande på ett band som slängt ihop tre ackord som ursäkt att sjunga obscena ord och det är en alldeles för ovärdig beskrivning på ett band som The Kristet Utseende.
Bandet fyller uppenbarligen ett tomrum dit varken Hammerfall, Darin eller Magnus Uggla kan nå.
Låten Moffegreven slår hårdast och om möjligt blev publiken ännu tokigare än innan. Som en Lasse Berghagen från helvetet styr sångaren Jörgen Fahlberg upp en riktigt gemytlig allsång om tjackfabriken, i alla fall tror jag att det var han då jag inte såg någonting.
Att stämma med i extranumrets refräng Quinna Hora är kanske oförenligt med eventuella feministiska principer men det är med barnsligt förtjusning jag skrålar med, allt är tilllåtet!

Mer läsning

Annons