Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska vinna med sin stjärnstatus

/
  • Fredrik Wikingsson och Filip Hammar ska möta en ny utmanare varje vecka i Vem kan slå Fredrik och Filip, som har premiär på Kanal 5 den 9 september.Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Ombytta roller. I tävlingsprogrammet Vem kan slå Fredrik och Filip är tv:s mesta radarpar inte programledare utan möter utmanare på lika villkor. Ändå litar de till sin stjärnstatus för att vinna.

Annons
Ett 15-meters skidhopp i pool, monstertruckar, klättervägg med sugproppar och 20 liter glidmedel. Det är vad som väntar Fredrik Wikingsson och Filip Hammar när inspelningarna av Kanal 5:s nya tävlingsprogram startar. Inspelningen av programmet är en av de mest avancerade i Kanal 5:s historia.
I tre entimmes program per vecka, med start den 9 september, skall Fredrik och Filip möta utmanare i en rad absurda grenar. Utmanarna kan vinna en halv miljon kronor, men för tv-duon står bara äran på spel. Det gör dem dock inte mindre tävlingssugna.
Om man jämför det här med det närmaste vi gjort i tv, när vi tävlade i På spåret, så var vi sjukt taggade där. Helt fokuserade på att vinna. Det kommer vi vara nu också, säger Fredrik Wikingsson.
På utpräglat manér fyller Filip Hammar i innan kollegan hunnit tystna:
Där insåg vi också vilken intellektuell kapacitet vi ändå har. Helt i klass med Fredrik Lindström.
Vem kan slå Fredrik och Filip består till stor del av fysiskt påfrestande moment, men frågesporter har också en central roll. Programledare Ingvar Oldsberg kommer att övervaka det hela och agera domare.
Många av utmanarna är elitidrottare och insidertips från de som arbetar i produktionen gör gällande att det är i kunskapstesterna som duon kommer att kunna hämta poäng.
Nej, det tror jag inte på. Vi kommer att ha en stor fördel av att vi är vana vid sånt här och inte kommer att bli nervösa. De andra har ju aldrig varit med på en tv-inspelning förut, säger Fredrik Wikingsson.


Fakta/Utmanarna
I första avsnittet av Vem kan slå Fredrik och Filip möter duon en av fyra utmanare. Tv-publiken väljer vilken utmanare som får chansen att vinna en halv miljon kronor genom att rösta på Kanal 5:s hemsida.
Håkan Roswall, 37, Stockholm:
En vältränad affärsanalytiker som har spelat fotboll i division 1.
Aleks Subosic, 23 år, Stockholm:
Är med i Sveriges landslag i karate. Extremt dålig förlorare.
Nina Bärlin, 28, Katrinaholm:
Basketproffs i 08 Stockholm. Har varit lagkapten för basketlandslaget.
Peter Holmberg, 26, Trelleborg:
PR-konsult med stora Bob Dylan-kunskaper och en IQ på 160.

Mer läsning

Annons