Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De tre musketörerna - Dártagnans dotter

Annons
Betyg: 3


De tre musketörerna - Dártagnans dotter

Kvartersteatern

Ängen Södra berget


Med dubbla underställ, toppluva och regnkappa var den här lördagseftermiddagen på Södra berget en fantastisk kulturupplevelse.

Det regnade konstant under den två timmar långa föreställningen.
Ett tak av något slag - en presenning förslagsvis - hade varit önskvärt.
Kvartersteaterns uppsättning av De tre musketörerna -Dártagnans dotter utspelas i 1600-talets Frankrike, med D'artagnans dotter Eloise i titelrollen.

Föreställningen höll ett högt tempo och bjöd på många roliga poänger och överraskningar i intrigen.
Manuset är nyskrivet av regissören Thomas Nordström, som bara delvis följt Alexander Dumas originaltexter. Det mesta har han fantiserat ihop själv. Resultatet har blivit ett äventyrsspel med mer humor än vanligt - som ibland angränsar till fars. De tre musketörerna har blivit trötta gamla gubbar, Därför måste dottern Eloise axla faderns mantel.
När spelet inleds är hon en nunna som får höra talas om en konspiration mot kungen. Hon rymmer och larmar pappa som inte tar henne riktigt på allvar, vilket gör att hon tvingas ta saken i egna händer tillsammans med två nunnekompisar.

Kvartersteatern har lagt mycket energi på scenografin - med en större publikgradäng - kostymerna, rekvisitan och även den nyskrivna musiken. Cembalo och traditionell musikalmusik påverkar mycket för att känslan av 1600-tal ska infinna sig.
Det känns som om ingenting har lämnats åt slumpen - inte ens fäktningsscenerna där jag vet att Kvartersteatern kallade in professionell hjälp.

Klokt, för det är sådana detaljer som gör att helhetsintrycket lyfts avsevärt.
För att vara amatörteater håller det här riktigt hög klass och i ensemblen finns några riktiga talanger.

Titelrollen Eloise - D'artagnans dotter - spelas av blott artonåriga Isabella Aspling. Hon har spelat med Kvartersteatern sedan de satte upp Peter Pan år 2000. För att vara första huvudrollen gör hon en mycket bra insats på scenen.


Magnus Wiklund


Fäktningsscenerna var välkoreograferade i Kvaretsteaterns uppsättning av De tre musketörerna - Dártagnans dotter.Kvartersteatern har lagt mycket energi på scenografin, kostymerna, rekvisitan och även den nyskrivna musiken.

Mer läsning

Annons