Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Death From Above 1979

Popaganda, Stockholm (söndag):

Annons
Betyg: 4

Toronto-duon Death From Above 1979 är ett speciellt band. När de går upp som sista band på Popagandas största scen har de med hjälp av sin backline, trummorna och monitorer format en cirkel. Den tar upp en fjärdedel av scengolvet, resten utnyttjar de inte alls. I mitten ställer sig basisten Jesse F. Keeler. Den sjungande Sebastien Grainger sätter sig vid trummorna.
Sen brakar helvetet loss.
Duon bygger upp den frenetiska slammerpunkrocken med Jesse intensiva distbas som låter som Cliff Burtons bassolo. Fast hetsigare, tyngre och långt mer öronbedövande. Sebastien adderar ett svängigt trumspel och tuff sång, en blandning av primala yttringar och kontrollerade sköna melodier.
Resultatet blir fängslande. Mitt emellan ett inferno av oväsen och ett mörkt oemotståndligt dödssväng. Forcerad 1970-talshårdrock möter verkstadsgolvet.
Då och då lägger Jesse ner basen för att ta sig an de mindre syntar som står uppställda i cirkeln. Men skillnaden är marginell. Melodierna rör sig fortfarande i de bastunga territorierna och ibland går det inte ens att höra skillnad på hans elektronik och stränginstrumentet.
En perfekt avslutning på en festivaldag som hade svårt att få fart efter lördagens regnmisär.

Mer läsning

Annons