Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deep Purple till Sweden Rock

Annons
Det legendariska brittiska hårdrockbandet Deep Purple kommer till Sweden Rock Festival i sommar. Ian Gillan och hans band får sällskap av band som WASP och Journey till rockfesten som hålls den 8-10 juni i Sölvesborg.


Deep Purple är ett av festivalens tre huvudband. Nyligen släppte veteranerna albumet "The rapture of the deep" och fortsatte därmed en karriär som inleddes 1968 och har resulterat i albumklassiker som "Machine head" och "Fireball".

Bland de övriga banden som offentliggjordes under Sweden Rocks kick-off i Globen i Stockholm i helgen finns västkustrockarna Journey, 80-talets skandalband Wasp, gitarrfantomen Jeff Healy med band, de svenska glamrockarna Easy Action och det tunga metalgänget Cathedral. Stryper, Krokus, Evergrey och Celtic Frost finns också med bland sommarens gäster.

Årets upplaga av Sweden Rock Festival var utsåld (21 000 biljetter) två månader innan festivalen startade. Intresset för nästa år verkar lika stort. Redan innan ett enda band till sommarens festival var klart hade närmare 3000 biljetter sålts. (PM)

Mer läsning

Annons