Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delorian gör årets spelning på Folkan: "Vi lovar att bjuda på mer än bara musik"

/
  • Delorian består av Jerker Häggström på gitarr, keys och ljudlandskapsmakeri, Per Hagner på sång, Henrik Nordlander på bas samt Oskar Unger på trummor.
  • Nu är det åter dags för Folkan Waterfront som håller till vid Fagerstranden i Timrå.

Efter ett år inlåsta i studion kliver nu Sundsvallsbandet Delorian ut för att bjuda på en unik spelning på Folkan Waterfront. "Det ska bli skitkul att få spela igen, och att vara förband till Miriam Bryant blir häftigt", säger sångaren Per Hagner.

Annons

Den 13 augusti smäller det – då kliver Delorian upp på sen för första gången på ett bra tag. Spelningen blir ett skönt brott för grabbarna som just nu är i full gång med sitt debutalbum.

– Det ska bli skönt att få spela och komma ur källaren. Det blir lite av en pånyttfödelse, skrattar Per Hagner och Henrik Nordlander fortsätter:

– Vid tidigare spelningar så har det skrivits mycket om att vi har en bra liveshow. Vi har ju smällt på rejält med projektioner och det visuella. Och det är ju väldigt svårt att göra utomhus, men vi ska försöka!

Spelningen blir lite som en uppvärmning till huvudakten Miriam Bryant och det i sig blir en utmaning.

– Miriam är verkligen på topp just nu, så det ska bli kul att få möta hennes publik och värma upp dem och nå ut till några nya öron som inte sett och hört oss tidigare, säger Per.

– Det är lite speciellt att spela för en publik som nödvändigtvis inte kommit dit för att se oss. Men det är roligt med utmaningar, det var ju ett tag sedan vi stod på scen i övrigt också så det ska bli riktigt skönt att få komma ut igen, säger Henrik.

Riktigt vad som Sundsvallsbandet kommer att bjuda på vill de inte avslöja – men en extraordinär show utlovas.

– Vi har kollat runt nu ett tag kring vad vi skulle kunna krydda spelningen med – mer kan vi inte säga nu. Men vi lovar att bjuda på något mer än bara musik, säger Henrik.

Rent musikaliskt kommer spelningen att bjuda på både deras gamla låtar men även smakprov på deras nya skiva. De har under året som gått jobbat mycket med det nya materialet, och året innan det var det livespelningar som gällde.

– Det är svårt att svårt att hitta en balans mellan spelningar och att skriva och producera. Det är naturligt att det går lite i vågor, nu börjar vi bli sugna på att spela igen – även om det har varit jättekul i studion, säger Henrik och fortsätter:

– Vi har redan skickat iväg några låtar på mixning inför vår skiva, så vi är på gång.

– Och på Folkan Waterfront blir det hälften nytt, hälften gammalt, säger Per.

Mer läsning

Annons