Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Destruction

Destruction
Inventor of evil
AFM Records/Sound Pollution

Annons
Betyg: 3

Får väl tillstå att det är ganska komiskt. När två av thrashens 1980-talsklossar med en knapp veckas mellanrum släpper nytt gör de det med öppningslåtar vars intron är närmast helt identiska. Med ett tungt riff i mellantempo och ett ihärdigt pukkomp på trummorna är Destructions Soul collector igång. Precis som Nuclear Assaults Third world genocide.
En småskojig detalj, men likheterna slutar precis där. För medan amerikanernas återkomst havererar fullständigt är Schmier och hans tyska slaktkollegor i ganska slipad form.
Åter igen har Peter Tägtgren rattat fram en produktion som ligger ganska långt ifrån bandets ursprungliga och barbariska thrash kring milstolpar som Infernal overkill och Eternal devastation. Numera är den tyska trion ett massivt paket som bara i korta ögonblick visar sitt ursprung, de egensinniga gitarrmelodierna och gaphalsens Schmiers falsettutbrott.
Tyvärr har Destruction fortfarande problem att få ihop ett rakt igenom starkt album. Inventor of evil är som bäst i redan nämnda Soul collector och när hårdrocksikoner som Paul Di Anno, Biff Byford och Doro gästar The alliance of hellhoundz. Resten är okej, men sällan särskilt överraskande.

Mer läsning

Annons