Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det här är legendarer"

/
  • Shades Of Orange spelade på Hultsfredsfestivalen 1991 - nu återförenas de för en speling på Pipeline.
  • My Own Grave är det färskaste av de tre banden - de spelade ihop till och med 2011.
  • The Technicolors spelade ihop under 90-talet och är enligt Pipeline ett bra liveband.

Tre band till är nu klara för Pipelines 40-årsjubileum. Gemensamt för alla musikgrupper är att de återförenas för att vara med och hylla den anrika musikklubben.

Annons

I september firar Pipeline 40 år med ett tvådagarskalas. Sedan tidigare är banden Leif Karate och Total Tarmtömning presenterade. Tanken är att artisterna ska ha lokal anknytning och under onsdagen tillkännagavs tre band till.

– Det här är ju legendarer. Vi är väldigt glada att vi fick med My Own Grave, Shades Of Orange och The Technicolors på tåget. När vi kollade med folk vilka band de ville se under jubileumsdagarna var de här tre av de mest önskade, säger Niklas Bjermkvist på Pipeline.

Shades Of Orange grundades 1989 och släppte sin första singel, Coming out, 1990. De beskrivs som ett band med rötterna i 60-talets rökiga hammond-rock.

– Det här känns jättebra och vi är väldigt laddade, säger trummisen Daniel Westin.

Timråbandet The Technicolors bildades 1996 och när Sundsvall blev utnämnd av Sveriges radio till årets popstad 1999 fick de tillsammans med några andra Sundsvallsband representera staden. Det innebar att bandet spelades en del på radio och de medverkade även på en samlings-cd.

– Det är ett lite bortglömt band med en riktigt bra bredd. Jag skulle beskriva deras musikstil som 60-talsinfluerad pop, säger Niklas Bjermkvist.

My Own Grave är ett death metallband som har släppt fyra skivor och turnerat i Europa. Bandmedlemmarna har sedan 2011 valt att fortsätta med andra band - nu återsamlas de för att spela på Pipelines jubileumsfest. Datumet är satt till den 13 och 14 september. Enligt arrangörerna kan besökarna förvänta sig två kvällar utöver det vanliga.

– Vi hoppas att uppemot 14 band ska spela under de här två dagarna. Musikstilarna varierar och det kommer bli en blandning av nostalgi och nya upptäckter, säger Niklas Bjermkvist.

Annons