Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det kan (väl) bara bli succé

/
  • Vädret är fenomenalt. Nu finns det inga ursäkter.
  • Toaborstarna kom till användning under The Kristet Utseendes konsert.


Förutsättningarna är de allra bästa inför den andra upplagan av Hamnyran. Kan det bli annat än succé?

Annons

Det är omskakande att plötsligt hitta trettio plusgrader i väderappen efter en närmast icke-existerande vår, men det är egentligen precis som vanligt. Den första helgen i juli, gamla Gatufesten-veckan, brukar bjuda på solsken, ibland med sporadiska störtskurar.

I år är värmen tropisk.

För Hamnyrans andra upplaga, den här gången med stöd av SM-veckan, finns därför inga ursäkter. Alla yttre omständigheter är hundraprocentiga och Sundsvall står inför det första stora sommarpartyt efter en lång, klen vinter. Om dundersuccén uteblir så kan det faktiskt inte bero på något annat än arrangemanget i sig.

Så, då var ribban lagd.

Om man ska hitta ett musikaliskt tema i år så är det kanske ett slags Pipelines Greatest Hits med The Kristet Utseende på torsdag, The Thousand Dollar Playboys på fredag och The Shades Of Orange på lördag.

Startfältet på Hamnyran är överlag inte särskilt namnkunnigt, vilket liksom kommer på köpet (se upp för ordvits) på gratisfestivaler. Precis som i fjol är Sensus-scenen ett showcase för det lokala musiklivet medan coverbanden dominerar i Pridetältet. På Tivoliscenen finns artisterna för barnen.

Torsdagens mäktigaste är inte oväntat avslutande The Kristet Utseende. Dessförinnan har Lovis Åkerströms röst låtit precis lika bra i gruppen The Uncharted som när jag sist hörde henne i duon Blomma.

Mellan munkarna och båtarna möter jag en kille med den amerikanska sydstatsflaggan på tröjan. "Den är ju inne nu den", säger mitt sällskap med tillgjord röst och skakar på huvudet. Symbolen skär sig minst sagt mot festområdets många regnbågsflaggor.

Mer passande, eller i alla fall lite roligt, är siffrorna på registreringsskylten på bilen som möter oss på Storgatan strax efter att vi lämnat The Kristet Utseende och publikens många höjda toalettborstar bakom oss: 666.

Mer läsning

Annons