Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dhani står på egna ben

Annons
Dhani Lennevald har lämnat A-Teens bakom sig och satsar på en solokarriär. Den 28 mars möter han för första gången en stor publik på egen hand. Som förband till Westlife värmer han upp med låtar från sin kommande platta.


- Jag har aldrig stått på en scen och gjort mer än en egen låt själv förut. Nu ska jag göra sex låtar, säger han och erkänner att det känns en smula nervöst.

Men Dhani har redan fått det första kvittot på att han duger som soloartist. I september förra året släppte han sin första egna singel - och "Girl talk" gick hem hos skivköparna. Låten fick en guldskiva på relativt kort tid. Nu jobbar han som bäst med sin första platta som ännu så länge inte har fått någon titel.

- Den kommer att skilja sig en hel del från det vi gjort med A-Teens. A-Teens har alltid stått för ett yngre popsound, väldigt glatt och så. Det här kommer att låta annorlunda, det kommer att vara Dhani till 200 procent.

- Det blir en popplatta, men eftersom jag alltid har varit så dansintresserad - jag älskar verkligen att dansa - blir det för det mesta väldigt dansant.

Han var med i A-Teens sedan starten 1999 och tillbringade fem hektiska år med bandkompisarna Amit Paul, Sara Lumholdt och Marie Serneholt. I maj förra året gick de ut och berättade att A-Teens läggs på is, på obestämd framtid. Dhani var redan då på det klara med att han skulle satsa på en solokarriär.

- Vi har fortsatt att hålla kontakten med varandra, men har kanske inte så bra koll på varandra som förut. Jag ringde Amit för ett tag sedan för att bjuda in honom till en grej och han sade tack, men jag är i Goa nu...

- Jag tror inte att det är omöjligt att A-Teens återförenas. Men samtidigt har vi gått åt så olika håll. Amit pluggar på Handels nu, Sarah håller på med en platta och Marie modellar mycket samtidigt som hon också planerar en egen skiva. Alla gör så olika saker.

Dhani släpper sin andra singel i början av april. Vilken låt det blir är ännu så länge hemligt. Lika hemlig är titeln på plattan som ges ut i maj. Dhani är angelägen om att hitta den perfekta titeln och ett sound som speglar hans egen personlighet.

Hur känns det att få äran att värma upp för Westlife då?

- Jag tycker att det är jävligt kul. Faktiskt så startade Westlife och A-Teens samtidigt. Vi gjorde ungefär samma grejor i England och Tyskland ett tag, var med i samma tv-program och så, så vi har träffats en hel del. De är jättetrevliga.

Men har ni samma publik, du och Westlife?

- Jag har undrat en del över det. Även fast vi gör olika slags musik så tror jag att vi har samma målgrupp Det är mest tjejer mellan åtta och arton år, säger Dhani Lennevald. (PM)

Mer läsning

Annons