Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Die hard"-regissör åtalad i avlyssningshärva

Annons
Hollywoodregissören John McTiernan har åtalats för falsk vittnesbörd. "Die hard"-regissören är det senaste och mest kända namnet i vad som kallas Pellicanofallet - en härva som skulle fungera utmärkt som en thriller eller möjligen Hollywoodsatir.


Anthony Pellicano var en privatdetektiv som i februari åtalades för att illegalt ha avlyssnat personer inblandade i olika rättegångar. Han användes av flera kända advokater i underhållningsbranschen. McTiernan är den 14:e personen i härvan som åtalas, men det främsta namnet hittills, skriver branschtidningen Variety.

Det är tre år sedan avlyssningarna uppdagades. Sedan dess har det skvallrats vilt bland höjdarna i Hollywood om vem som är inblandad.

I åtalet hävdas det att McTiernan ljugit för FBI om att han inte hade kunskap om Pellicanos avlyssningar. FBI menar att den berömde regissören själv beställde en avlyssning av producenten Charles Roven som han gjorde filmen "Rollerball" tillsammans med 2002. Juridiska bedömare tror att McTiernan fått en mildare brottsrubricering för att han gått med på att samarbeta med åklagarna.

John McTiernan har också gjort "Den siste actionhjälten", "Röd oktober" och "Äventyraren Thomas Crown". (PM)

Mer läsning

Annons