Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Diggiloo kommer till Sundsvall

/
  • Lasse Holm var i Sundsvall igår och presenterade sommarens Diggiloo-turné. Det mesta är nytt jämfört med i fjol, men några favoriter körs i repris.— Cannelloni Macaroni måste jag få köra, annars går jag hem! säger Lasse Holm med glimten i ögat.

För tredje året i rad åker Diggiloo-turnén landet runt med sin hyllade show. Lasse Holm kom till Sundsvall i går för att prata om artisterna, scenen och den enda spelningen i Norrland — Folkets park i Sundsvall den 22 juli.

Annons
Elva konserter blir det runt om i landet. Den åttonde juli börjar Diggiloo-turnén i Ronneby och avslutas i Göteborg drygt en månad senare. Där emellan gästas Sundsvall av det celebra gänget, som i år består av bland andra Christer Sjögren, Lotta Engberg och Fame-duon Jessica Andersson och Magnus Bäcklund.
Dessutom är programledaren Agneta Sjödin, som ursprungligen kommer från Hudiksvall, med. Men inte som vi är vana att se henne. Agneta Sjödin kommer nämligen att sjunga, dansa och köra som alla de andra artisterna. Och Lasse Holm, turnéns musikaliske reseledare, intygar att hon kan.
Agneta var med i Diggiloo-programmet. Hon sjöng låten Ebony and ivory tillsammans med Karl Martindahl, och jag hörde hur musikaliskt driven hon är. Hon kommer att överraska många, säger han.
Under den tre timmar långa showen så är alla elva artister på scenen hela tiden.
Vi har byggt ett slags greenroom på scenen med soffor och fåtöljer där man kan sitta och slappa, med undantag för enstaka klädbyten och toalettbesök, berättar Patrik Krall, producent för Diggiloo-turnén. Där kommer både det ena och det andra hända som skiljer sig från kväll till kväll.
Till skillnad från tidigare år kommer de allra flesta inslagen i showen vara nya. Förra året fanns det till exempel block med delar ur artisternas krogshower och annat, men i år kommer alltså det mesta vara nytt, och publiken kommer att få se artisterna på ett sätt som de inte gjort förut.
Trots namnet så består inte Diggiloo av bara schlagers, som många verkar tro.
Vi kommer att spela Stayin\' alive, Madonna-låtar, ett helt rock-medley och en Sopranos-inledning på andra akten med ledmotivet från TV-serien Sopranos blandat med Gudfaderntemat, berättar Lasse Holm.
Christer Sjögren kommer också att sjunga en och annan Elvis-låt från hans kommande föreställning Show me Vegas, som spelas i Göteborg i höst, och kanske även någon gammal hederlig Vikingarna-låt. Med andra ord kommer showen innehålla en mix av allt till och med opera. Tack vare att artisterna hela tiden befinner sig på scenen kommer möjligheten till improvisation blir stor, och därmed blir varje show unik.
Lasse Holm och hans kollega Patrik Krall skrev en lista i oktober förra året över vilka de ville skulle följa med på Diggiloo-turnén anno 2005. Som tur är fick det med precis de artister de ville ha.
Det är lite som att sätta samman ett fotbollslag med bara målgörare, säger Patrik Krall. Artisterna måste passa in i familjekänslan, för det är som en stor familj.
Bland önskeartisterna fanns den nästan okände 25-årige Andy Foster som även var med förra året. Foster arbetade som asfaltsläggare i Oxford i England och brukade underhålla besökarna på den lokala puben med sin vackra stämma. En man från hans hemtrakter flyttade till Göteborg, och skickade en demo till Lasse Holm, som blev mäkta imponerad.
Jag får massor av demos, men brukar lyssna på alla. Jag var ute och körde när jag lyssnade igenom demos och när jag kom till Andy Foster tvärnitade jag, berättar Lasse Holm.
Nu är Andy Foster en given del av turnén.
En viss oro finns såklart vad det gäller vädret på de elva utomhusshowerna. Förra året drabbades en av spelningarna av något som liknade ett monsunregn. Som tur är höll det inte i sig så länge. Patrik Krall har i år sitt egna trick för att få vackert väder under turnén.
Jag har beställt regnponchos så det räcker till all publik, då kommer det inte att regna, skrattar han.

Mer läsning

Annons