Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Disco-Madonna lyckas bäst på dansgolvet

Madonna Confessions on a dancefloor Warner

Annons
Betyg: 3

Som den enastående slagkraftiga discodängan Hung up indikerat, så är Madonna en riktig disco-donna på sin nya skiva. Faktum är att nästan alla låtar är riktade mot dansgolvet; knappt en enda gång tillåts lyssnaren hämta andan. Och det är både bra och dåligt.
Bra för att Madonna och hennes medkreatörer, bland annat svenska Murlyn-kollektivet och housegenierna Mirwaiz och Stuart Price, har lyckats få ett bra driv genom hela plattan. Att Madonnas mål denna gång är att få folk att dansa har hon minst sagt lyckats med.
Men det blir jobbigt att under närmare en timme höra tunga trummor, skruvade synthslingor och maffiga basgångar i vardagsrum och kök, i bilen eller bussen på väg jobbet. Där man ju oftast lyssnar på skivor.
Madonna har visat sig vara en fena på fina ballader, nog hade ett par såna passat utmärkt att stoppa in efter tre-fyra pumpande dansgolvsrökare.
Sen tycker jag värmen och glädjen från förr, som t.ex. Into the groove och Like a virgin bara blir mer och mer frånvarande. Ända sedan Madonna gjorde Vogue och Justify my love har hon byggt låtarna på synthar och datorer, men den maskinella Madonna är ofta för sval och onåbar.
Klart hon inte kan eller ska upprepa sitt gamla koncept, men lite mer mänskligt sväng skulle inte skada.

Mer läsning

Annons