Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Draken har stora höstplaner

Salong Draken, Sundsvalls alternativ för kvalitetsfilm, kör vidare under hösten. Jens Persson och Peter Nordlinder siktar dessutom på en filmfestival senare i höst.

Annons
Drakenduon Jens Persson och Peter Nordlinder har under veckan varit på plats på filmdagarna i Malmö för att titta på film och fundera över vad som kan bli aktuellt i höst. Både på det vanliga programmet, men även på den filmfestival som Draken har tänkt köra i slutet av november.
Förra året frös den inne på grund av bristande ekonomi och därigenom sviktande engagemang från Draken-killarna. Men nu ser det ut att grabbarna tänkte ta revansch. Under filmdagarna i Malmö hade de sett en hel del filmer som kan platsa på repertoaren. En av dem är dramat Crash, och det finns även funderingar på ett program om förintelsen. Under veckan i Malmö har flera prisbelönta filmer om nazismens grymhet visats.
Drakens septemberprogram är dock klart sedan länge. Just nu och fram till 1 september går Undergången, en film om Hitlers sista dagar, som fick högsta betyg av ST:s Henry Lundström. Därefter kommer Attentatet mot Richard Nixon med en Sean Penn i högform. Som kvinnlig motspelerska har han återigen Naomi Watts, som spelade mot Penn i hyllade 21 grams.
Sen visas filmatiseringen av Shakespeares klassiska pjäs Köpmannen i Venedig med Al Pacino i huvudrollen som ockraren Shylock. Sista film i september blir franska passionsdramat Kärlek tur och retur, i regi av Francois Ozon (Swimming pool, Åtta kvinnor).
Kommande filmer i oktober-november är inte spikade ännu, men blir fastställt inom de närmsta veckorna.

Mer läsning

Annons