Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drakens vårprogram spikat

Filmföreningen Draken har i det närmaste spikat sitt vårprogram. Det blir en hel del Oscar-nominerade och -belönade filmer, liksom andra internationellt uppmärksammade alster.

Annons
25 mars En långvarig förlovning
Franskt drama om en ung kvinna, spelad av Audrey Tatou (Amelie från Montmartre), som vägrar acceptera att hennes fästman dödats under första världskriget. Jean-Pierre Jeunet, som gjorde Amelie från Montmartre, har regisserat.

1 april Gosskören
Oscarnominerad fransk film om en arbetslös musiklärare som jobbar på en ungdomsvårdsskola. Han bestämmer sig för att förändra elevernas liv genom att låta dem uppleva musikens kraft och magi.

15 april De feta åren är förbi
Cannes-belönad tysk film om unga aktivister som bryter sig in hos rika personer och vänder upp och ner på deras hem för att protestera mot orättvisorna i samhället.

22 april Sideways
Misslyckade författaren Miles och avdankade skådisen Jack ålderskrisar, samtalar om livet och provar vin i kaliforniska vindistrikt.

6 maj Gråta med ett leende
Vann en Oscar för bästa utländska film. Spanskt drama om en man som legat totalförlamad i 30 år och nu vill avsluta livet på ett värdigt sätt.

13 maj Vera Drake
Mike Leighs flerfaldigt Oscarnominerade film, där huvudrollsinnehavaren Imelda Stauntons insats har fått stor uppmärksamhet. I 50-talets Storbritannien hjälper hemmafrun Vera Drake unga kvinnor att göra abort, en olaglig handling på den tiden.

Aktuell under våren är också The machinist, om Trevor, vars sömnlöshet leder till en dramatisk försämring av hans fysiska och mentala hälsa. Likaså planerar Draken att visa Martin Scorseses storfilm The Aviator, med Leonardo DiCaprio i huvudrollen som multimiljonären Howard Hughes.

Mer läsning

Annons