Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duon som kommer överraska Sundsvall

Två 19-åringar som har spelat tillsammans i några månader. Eller en gitarr och en överraskande stark röst om man så vill. Kvällens onsdagscafé på Pipeline lovar något utöver det vanliga.

Annons
Vi har ju inte ens ett bandnamn, vilket egentligen inte är fy skam då man blir känd i sitt eget namn istället, säger Marcus Thelander.
Maria Sundqvist och Marcus Thelander går sista terminen på Hedbergska. Medan Marcus läser ekonomi är det samhällsprogrammet som gäller för Maria. De träffades på en tillställning som kultur -och- teaterföreningen Vigor anordnade.
Det är bekvämt när man bara är två. Man slipper köpa dyr utrustning och kan lätt träffas för att repa, säger Marcus Thelander.
De båda delar ett musikaliskt intresse som tar sig uttryck i tillbakalutade låtar med några stänk av jazz. Marcus spelar gitarr och Maria avslöjar vilka höjder hennes lovande röst kan komma att nå i framtiden.
Vi har gjort två egna låtar och så kommer vi att spela några covers, säger Maria Sundqvist.
Den egna repertoaren är inte så stor. I alla fall inte hittills. Och de cafévänliga covers av bland annat Eva Cassidy, Bo Kaspers Orkester och Alanis Morissette som duon tänker bjuda på är alla förtjänstfullt omarrangerade av Marcus. Men någon större nervositet inför kvällens spelning känner ingen av dem av.
Visst är det pirrigt eftersom det kommer mycket folk som vi känner. Men några problem att uppträda inför publik har vi inte. Det ska ju också vara lite pirrigt för annars känns det inte äkta, säger Maria Sundqvist.
Några mer högre mål än att få möjlighet att spela in en demo har duon inte i dagsläget.
Vi vill inte satsa för högt för om man tar det här med musiken på för stort allvar kan man börja må dåligt. Det viktiga är att ha kul, för har man det lyser det igenom, säger Maria Sundqvist.
Just glädjen inför att få syssla med det som de båda älskar är märkbar i både låtar liksom framförande.
Musik är som en drog. När man får sjunga och spela blir man stimulerad och det är väl det som livet går ut på, säger Maria Sundqvist.

Mer läsning

Annons