Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dysdain hårdsatsar i vår

Kvällens spelning på Domsaga är bara början på en hård tid för fingertopparna hos metalbandet Dysdains medlemmar. Kvintetten kommer nämligen under våren att ägna sig åt en hel del bläddrande i telefonkataloger och sökningar på Internet, i jakt på skivbolag som kan ge dem ett efterlängtat skivkontrakt.

Annons
Vi ska satsa på att få ett ordentlig kontrakt. Vi känner oss mogna nog nu, säger Fredrik Söderberg, en av Dysdains två sångare. Det handlar om att verkligen kunna hantera det; att ha rätt engagemang, och jag tycker vi har det nu.
Många band ger ut en demo och sen gör de inte så mycket mer. De bara väntar på att nån ska komma förbi och ge dem ett kontrakt. Så har även Dysdain gjort, men nu är det slut med det.
När man gjort en demo så hamnar man i nån slags dvala, och tänker \"nu är det klart\" säger Fredrik Söderberg. Jag är så irriterad på att vi inte gjorde nånting med förra demon. Vi skickade inte den nånstans, och då händer ju ingenting.
Nya demon Echoes ska dock spridas till så många som möjligt. Både för att få spelningar, och greja ett kontrakt.
Vi ska hitta många bolag att skicka till. Men det måste bli rätt bolag. Inte ett sånt som Mariann, utan såna som passar oss.
Då räcker inte Sverige till, utan länder i Europa är också aktuella, till exempel Tyskland, Italien och Storbritannien. Fredrik Söderberg och gitarristen Johan Andersson berättar att många engelsmän har hört av sig via webben, och sagt att de gillar bandet. Så Dysdain planerar en offensiv mot det brittiska öriket.
Engelska bolag har mer pengar än svenska, menar Fredrik Söderberg.
Bandet har legat lågt ett tag, eftersom inte alla medlemmar bor i Sundsvall. Men nu ska de även ta tag i livespelandet. De tänker skicka demos till festivaler som Arvika, Hultsfred och Storsjöyran. En mindre festival strax utanför Stockholm finns preliminärt inplanerad: Dirty Black Summer, som äger rum på Valsta Gård i Södertälje.
Efter en spelning vi gjorde i Stockholm kom det fram en kille som arrangerar festivalen och frågade om vi ville spela. Men han var inte säker på att det gick att hyra marken där festivalen ska vara, så vi får se, säger Fredrik Söderberg.
Echoes är inspelad i Domsaga-studion tillsammans med Roger Bergsten, ett samarbete som fungerat alldeles utmärkt. Även om de varit nöjda med tidigare demos, så är låtmaterialet det bästa hittills, tycker duon. På Domsaga ikväll ska Dysdain spela samtliga fem låtar från demon, plus en del gammalt. De gillar att spela i Sundsvall.
Det känns gemytligt och mysigt, trots den musik vi spelar. Och gör man nåt fel, så är det inte hela världen.
Trots att demon når allmänheten för första gången, och således säljs på Domsaga i afton, så är det inte ett regelrätt releaseparty. Ytterligare tre band spelar: Odd, Realization och Avesta-bandet Bree A Lecohn.
Realization har vi spelat med förut, och vi har pratat om att lira med Bree A Lecohn, säger Fredrik Söderberg. Det är band som är schysta, så det kommer bli en rolig kväll.

Mer läsning

Annons