Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elena gör grekiska Melodifestivalen till en svensk affär

Onsdagskvällens grekiska uttagning till Schlager-EM har blivit en svensk angelägenhet. Antique-Elena Paparizou är den enda artisten. Alexandra Pascalidou leder programmet och en av de tre låtarna är svensk.

Annons
Elena Paparizou från svensk-grekiska Antique syns överallt i grekisk press just nu. Hon har blivit utsedd av turistministeriet att representera landet i en internationell pr-kampanj för landet och samtidigt sjunga det grekiska bidraget i Eurovisionsschlagern.
- Det har gått väldigt bra för mig den senaste tiden.
- Det här är jättebra för min solokarriär, säger Elena Paparizou på telefon från Grekland.

Är det på grund av dig den grekiska Melodifestivalen har blivit en svensk angelägenhet?

- Ja, jag har tipsat dem här nere om bra folk. Jag ser till att göra reklam för Sverige så fort jag får chansen i Grekland. När jag är hemma i Sverige gör jag likadant med Grekland. Jag har turen att ha två hemländer.

Elena Paparizou har spelat in fyra låtar, en av dem diskvalificerades sedan det visat sig att den redan var inspelad, så nu är det tre låtar som spelats för fullt i radio inför onsdagens omröstning.
- Alla låtarna är fantastiska, men ingen liknar den andra. Jag är stolt över att ha dem i min låtkatalog. De spänner från att vara väldigt grekiska till väldigt europeiska i stil. Jag har själv varit med i processen att välja ut låtarna och jag är väldigt nöjd.

Elena Paparizou sjunger alla låtarna på engelska. En av dem, \"Let´s get wild\", är skriven av den svenske musikproducenten Douglas Carr. Hur kommer det sig?
- Vi har letat låtar lite varstans. Jag fick den skickad till mig och blev helt vild när jag fick höra den. Det har verkligen varit kul att jobba med Douglas. Hans låt kommer att visa en helt ny sida av mig som sångerska.

Bryr sig grekerna om Schlager-EM?

- Förr var inte grekerna särskilt intresserade av Schlager-EM men sedan Antique kom trea 2001 med \"I would die for you\" har det blivit jättestort. Grekerna har över huvud taget fått en helt annan självkänsla efter att man fått ansvaret att arrangera Olympiska spelen och andra stora tävlingar.

Följer du den svenska Melodifestivalen?

- Ja, det ska bli jättespännande att se vem jag får möta i Kiev, säger Elena Paparizou.

Trots den heta grekiska artistkarriären hinner Elena Paparizou släppa sitt första soloalbum i Sverige den 4 maj. Där kommer med all säkerhet hennes schlagerbidrag vara med. (PM)

Mer läsning

Annons