Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elin Satsar på Ayleen

Ett kontrakt som innebär en femårig satsning från skivbolagets sida. En första singel döpt till Hey girl som släpps idag. Debutanten Ayleens drömmar har slagit in.

Annons
Medan de multinationella skivbolagens väderkvarnar snurrar i jakten på nästa stora grej, planerar Stonetown music lanseringen av Ayleen.
Det var en idé som Glenn hade. Det låter tufft och lite som Elin. Internationellt skulle det inte funka att ha ett artistnamn som Elin.
Artistnamnet är Ayleen, men egentligen heter hon Elin Parment, är 17 år och studerar på John Bauergymnasiets IT / media-linje. Intresset för musik har alltid varit stort och Stonetown musics femåriga satsning på Elin kommer säkerligen inte att göra så det minskar.
Min sambos syster tipsade om Elin. Dessutom hade jag hört många som pratat om henne. Så hon kom till studion och fick en låt med hem att testa. Sen gillade jag hennes sång och så var det klart, säger Glenn Olsson, som producerat och skrivit Hey girl.
Vid första anblick kan det därför kanske kännas som om Ayleen sjunger påtvingande sånger, men samarbetet ter sig annorlunda enligt de båda huvudpersonerna:
Elin säger till om det inte är någonting som inte fungerar för henne, säger Glenn Olsson.
Det är roligt när man får ta del av processen. Jag brinner för att skriva låtar och skriver om saker som har hänt mig. Förhoppningsvis får jag använda de låtarna på en kommande skiva eller nåt, säger Elin Parment
För ett album, det är målet och drömmen.
Vi kommer att jobba med ett album under sommaren. Låtmaterialet finns klart, det återstår bara att producera det, säger Glenn Olsson.
Först handlar det dock om singeln Hey girl och om den säljer bra, ännu en singellåt döpt till Angel. Stonetown music har en ambitiös plan när det gäller marknadsföringen av Ayleen och Glenn Olsson hävdar att de tänker på många smågrejor som andra bolag missar i lanseringen av nya artister. För att lyckas måste debutanten Ayleen således kunna urskiljas från mängden.
Musiken är en mix av allt möjligt. Förhoppningen är ju att det ska sticka ut. Jag försöker inte låta som någon annan, utan kör mitt eget race. För varför ska jag försöka efterlikna någon när det redan finns en person som låter så, säger Elin Parment.
Tidigare har hennes uppträdanden på scen begränsats till skolframträdanden. Under våren och sommaren hoppas Elin Parment att detta ska förändras.
Jag har många olika idéer. Det skulle vara roligt med ett gäng killar som dansar i bakgrunden. Men de måste vara grymma på att dansa, säger hon om framtida liveshower.
Att bygga upp en image, speciellt i samband med konserter, är även det en viktig del.
Man kan inte se ut som en potatissäck. Man måste bära upp sina kläder. Det är stor skillnad mellan vardagskläder och scenkläder, det viktiga är att se snygg ut.
Självklart är hela skivbolagssvängen också en ny situation som måste bemästras. Men någon större nervositet känner inte Elin Parment av.
Det kommer i vågor. Kanske har jag inte riktigt fattat, men jag är inte skraj inför uppgiften. Blir det en stor grej så är det kul, men jag har inga förväntningar utan bara förhoppningar. Jag har ju velat göra detta hur länge som helst, säger Elin Parment.
Förhoppningen är att kunna förlänga Elins kontrakt efter fem år. Vi tror ju på detta stenhårt, säger Glenn Olsson.

Mer läsning

Annons