Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ella Lemhagen nobbade Johnny Depp

Annons
Succén med "Tzatsiki, morsan och polisen" gav eko ända till USA. Regissören Ella Lemhagen fick erbjudande om att göra Johnny Depp-filmen "Finding neverland", men tackade nej.

- Jag tyckte att manuset var lite tråkigt, säger hon.


Trots succén med "Finding neverland" är Ella Lemhagen inte ett dugg ångerfull över att hon tackade nej till att jobba med Johnny Depp. Hon är över huvud taget inte särskilt intresserad av den amerikanska filmindustrin eller Hollywood i synnerhet.

- Jag tror inte ens att han var på tapeten i det skedet. Och även om han hade varit det så hade det inte spelat någon roll eftersom jag inte är intresserad av att jobba med honom. Det finns andra jag hellre jobbar med. Enda anledningen till att jag tackade ja till mötet var att Miramax har ett bra rykte och ligger i New York. Jag hade inte ens tackat ja till ett möte i Hollywood, säger Ella Lemhagen.

Ella Lemhagen fick inte bara en massa manus skickade till sig efter framgången med "Tzatsiki, morsan och polisen". Hon fick även erbjudande om att göra filmen i USA. Men hon tackade nej till alla förslag och satsade på att göra filmen "Om inte" på hemmaplan i stället.

- Det är ju lite skillnad. "Om inte" hade 20 000 besökare på de svenska biograferna. Men samtidigt var det den roligaste inspelning jag har varit med om så jag ångrar ingenting. Om jag hade jobbat med film för att bli rik så hade jag inte valt att jobba i Sverige. Man måste göra det som känns kul. Det är viktigast.

Just nu jobbar Ella Lemhagen med två olika projekt. En av filmerna handlar om ett homosexuellt par som ska adoptera och den andra är än så länge ett hemligt projekt. Arbetet har gjort att hon inte ens har hunnit med att se "Finding neverland" än.

- Jag ska väl ta och göra det. Om inte annat för att se vad man tackade nej till, säger hon. (PM)

Mer läsning

Annons