Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eminem och 50 Cent intar Ullevi

Annons
Hiphopen har nått de största rockarenorna även i Sverige. Den 3 september uppträder Eminem och 50 Cent tillsammans på Ullevi.


De är första gången hiphopens två största namn turnerar tillsammans. Från att ha varit en skyddsling under Eminems vingar har 50 Cent blivit en skivsäljare av samma nivå som Eminem.

-- Vi har väntat på rätt tidpunkt att ge oss ut på turné, och äntligen fick vi ihop det, säger Eminem på sin hemsida.

Turnén börjar den 7 juli i USA. Den delen av turnén har varit känd sedan tidigare. På tisdagen presenterade Eminem den europeiska turnén på en videosänd presskonferens. Men ett större elavbrott i centrala Stockholm satte stopp för de svenska journalisternas deltagande.

På Eminems hemsida kommenterar 50 Cent sin medverkan i turnén:

-- När jag och Eminem är tillsammans blir det alltid bra. Just nu ser jag ingenting som kan hindra det här från att bli sommarens turné.

Tillsammans med sina kompisar i D12 och G-Unit räknar de med att sälja ut 10 stora arenor på Europaturnén "Anger Management 3". Därmed blir den hiphopens största publikmanifestation hittills i Europa. Eminem uppträdde i Globen 2000. 50 Cent stod senast på en svensk scen på Mölleplatsen i Malmö förra sommaren.

Både Eminem och 50 Cent har släppt nya album i år med blandad svensk kritik. Eminems "Encore" har inte kunnat mäta sig med de tidigare succéalbumen utomlands heller, men 50 Cents "The massacre" har redan sålt i sex miljoner exemplar.

Årets Europaturné inleds i Hamburg den 1 september, dagen därpå är det Köpenhamns tur att för första gången se Eminim på hemmaplan. På den tredje turnédagen, den 3 september står det på Ullevis scen, som tidigare varit reserverad för rockens största artister.

Med på turnén har Eminem sitt D12, det största namnet Obie Trice får också egen tid på scenen. Detsamma gäller Lloyd Banks och Young Buck och det kvinnliga tillskottet Olivia i 50 Cents entourage G-Unit. Som förakt uppträder Flipsyde. (PM)

Mer läsning

Annons