Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eminems avhopp väcker ilska

Annons
Enimems plötsliga beslut att ställa in hela sin Europaturné har vållat ilska på vissa håll. Alla tror inte på rapstjärnans förklaring om att han har drabbats av utbrändhet.

- Om man är sjuk skjuter man upp konserterna till ett senare datum. Såvida man inte tycker att det inte finns någon anledning att göra det, på grund av vikande biljettförsäljning, säger Kim Worsøe från den danska konsertarrangören ICO till Berlingske Tidende.

Enligt uppgifter i dansk press är Danmark det land i Europa där biljettförsäljningen till Eminems och 50 Cents konserter har gått allra bäst. Sämst ska biljetterna ha sålt i Holland och Sverige. Las Thomsen, promotionchef på danska Universal tycker inte att Eminems påstående om att han drabbats av utmattning håller som skäl för att ställa in turnén.

- Om han hade brutit benet hade man kunnat förstå det. Men utmattning håller inte, säger han.

En av de största konserterna skulle ha hållits på Slane Castle på Irland. Där hade man räknat med en publik på omkring 80 000 personer. Lord Henry Mountcharles på Slane är upprörd över beskedet om att den amerikanska stjärnan ställer in.

- Jag tror inte att Rolling Stones eller U2 skulle ställa in sina konserter på grund av utbrändhet, säger han till The Guardian. Jag är väldigt tagen. Jag försöker att inte vara fördömande när jag uttalar mig, men jag känner inte att jag har fått en ordentlig förklaring.

- Jag såg själv fram emot showen. Jag tycker att han är en slående bra artist, men jag tror aldrig att han får chansen att uppträda på Slane igen. (PM)

Mer läsning

Annons