Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En bibel för modefreaks

Tidskrift:
Odd No 2

Annons
Modemagasinet Odd är ingen vanlig tidning. Med sina nästan 250 sidor är Odd en bok, en bibel, för den som är intresserad av mode och design. Därtill en mycket snygg sådan.
Odd nummer två är som en lite större pocketbok med vitt omslag, inpackad i en lyxig silverpåse. Där nummer ett handlade om streetkulturen så handlar nummer två om mode - modereportage med lyxiga utvikningsbara sidor, intervjuer med designers som gör något utöver det vanliga och musikproducenter som specialiserat sig på att fixa musik som funkar på catwalken.
Det att alltså inte det gamla vanliga modemagasinet med stela bilder på uttråkade modeller. Istället går Odd ner på djupet. De struntar i den journalistiska objektiviteten och skriver ett upprop för att mode och designers ska få sin rättmätiga plats i medierna.
Odd skiljer sig också från andra tidningar med det faktum att man faktiskt vill läsa den från pärm till pärm. Tack vare de relativt korta texterna och de många bilderna vill man ha mer, man hinner aldrig tröttna. Att texterna dessutom är välskrivna och att bilderna och illustrationerna är riktigt, riktigt bra gör att jag vill skrika ut ett "hurra!" och ringa till Odds redaktion och tjata på dem att genast göra nästa nummer.
Så när du har tröttnat på magasin som påstår sig skriva om mode men skriver om nästan allt annat här i livet blandat med enstaka bilder på kläder så är Odd den du ska vända dig till.

Mer läsning

Annons