Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En inställd intervju är också en intervju.

Skönt att det blev en gatufest. Så oerhört trist om stora torget hade stått tomt och ödsligt i juli.

Annons
Skönt att det blev en gatufest. Så oerhört trist om stora torget hade stått tomt och ödsligt i juli. Och så bra att vi slapp en billig c-festival med inriktning på coverband och restaurangtält.
Nej, gatufesten är ett starkt varumärke, och viktig för att Sundsvall ska finnas på (musik)kartan.
\"Tjacka\" blir kvar som festivalgeneral och det är också bra. Många är ju kritiska till honom av olika anledningar, men med stigande förvåning har jag hört folk som önskat att det gått åt helvete för honom. Som på allvar struntat i att gatufesten gick förlorad, bara \"Tjacka\" försvann.
Säga vad man vill om \"Tjacka\", men egentligen är det otroligt att han har dragit gatufestlasset nästan ensam hela tiden, trots att jippot vuxit för varje år.
Det tråkiga för oss musiclovers är att programmet fortfarande ska vara nästan likadant. Visserligen är Lundell, Winnerbäck och The ark en schyst trippel, men när VD:n börjar prata om att ta hit Smokie blir jag kallsvettig.
Folk som står med näven i vädret och skrålar \"Alice, Alice, who the fuck is Alice?\" är en upplevelse jag gärna är utan.
Apropå Lundell så sa han en gång då han tvingats ställa in en konsert att en inställd spelning är också en spelning. Igår drabbades jag av en liknande grej, då jag fick reda på att min intervju med John Fogerty var inställd.
Det var alltså tänkt att jag denna eftermiddag skulle träffa Fogerty och pratat om Creedence, hus det känns att vara så uppskattad i Sverige, varför han gillar att fiska så mycket och lite annat smått och gott. Kanske fixa en autograf, det är ju trots allt en legend.
Men av detta blev intet, då antingen han själv ansåg att han inte ville tala med media. Det har ju trots allt sålts 6000 biljetter till aftonens konsert så han är ju redan hemma.
Eller så var det, som så ofta händer, nån i Fogertys management som bestämt att Fogerty inte skulle göra några intervjuer i Sverige. Han hade ju redan pratat med de storstadstidningarna på telefon, så varför bry sig om småstäder som Sundsvall, Karlstad och Linköping? Sånt lägger sordin på glädjen att Fogerty besöker lilla Sundsvall.
Däremot vilar inga sorger över att Jonas Gardell kom till Sundsvall igår. Att Frälsis inte gillade besöket är känt, men det är svårt att acceptera att det bland folk finns en så uttalad homofobi.
I onsdags beslutades att det från 1 juli är lagligt för lesbiska par att inseminera spermier och bli föräldrar (som heteropar fått göra i årtionden), och det togs emot olika beroende på om man kom från små- eller storstad.
Expressen hade en enkät där stockholmarna entusiastiskt svarade \"Otroligt bra, på tiden\",etc, medan några Timråbor i ST:s enkät tyckte att det var \"onormalt\", mm. Är det verkligen så konstigt att folk i småstäder stämplas som \"inskränkta bondläppar\"?
Den enda Timråbon som var positiv var en 77-årig man. Tänk att gammal är äldst ändå!

Mer läsning

Annons