Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En kaxig debutant med koll på flow

Annons
Rapparen Peshi vaknade upp en morgon med en snilleblixt. Hon skulle starta ett eget skivbolag och ge ut sin debutplatta utan yttre påverkan.

- Jag kände helt plötsligt att allt skivbolaget gör kan jag göra själv. Jag har mina egna visioner, säger hon.


Den har varit efterlängtad, Peshis debutskiva "The work of art, the art of work". Under de två år som hon har arbetat med plattan har folk tjatat på henne att hon ska släppa den. Men som den perfektionist hon är vägrade hon att ge ut något som hon inte stod för till hundra procent.

- Jag är så grymt stolt över den här skivan. Jag har jobbat fram den som från skisstadiet och genomfört alla de idéer jag hade från början. Det har varit en tanke bakom varje spår och alla låtar som är med på skivan ska vara där, ingen lämnades utanför, säger Peshi.

Peshi är bara 22 år men har rappat sedan 1996. 2002 släppte hon sin debut-ep och hon har även gästat på plattor av Oraganism 12 och Heli. Hon säger att hon medvetet har väntat med att släppa skivan tills hon känt att hon är tillräckligt bra.

- Det dröjde länge innan jag var nöjd, men en dag lyssnade jag på tre månader gamla låtar och kände "shit, det här är fan bra". Då visste jag att jag var redo att släppa en skiva

Peshis skivbolag heter Impersial Sounds och hon gör allt helt själv. Hon säger att det var nödvändigt eftersom hon aldrig hade fått göra "The work of art, the art of work" på ett stort bolag.

- Det är sjukt mycket att göra men jag är lite bossig så det passar bra. Och det har varit en dröm sedan jag var liten att ha ett eget skivbolag. Jag är en ung dam med stora drömmar.

Skivan är producerad av Sundsvallsteamet Flyphonic. Soundet är jazzigt och avslappnat. Peshi har pendlat fram och tillbaka mellan hemmet i Göteborg och studion i Sundsvall. Men det var det värt, skivan blev exakt så bra som hon hade hoppats.

- Flyphonic är Nordens fetaste producenter och världens skönaste snubbar. Och jag ville verkligen ha samma producenter till hela skivan så att soundet inte blev spretigt. De gjorde beats som de skickade till mig och då låste jag in mig och inspirerades, fick vibbar. Sedan bar det i väg upp till Sundsvall igen för att lägga rappen.

Skivan släpps den 25 maj, men redan nu har några reaktioner nått Peshi. Folk har sagt att det låter osvenskt, vilket hon tar som en komplimang. Den första recensionen blev en femma och Peshi känner att hennes vision har gått hem. Ett bevis på det fick hon samma dag när hon blev tillfrågad att värma upp publiken före den amerikanska soulstjärnan John Legends spelning på Annexet i Stockholm den 25 maj.

- Det var helt otroligt, först en femma i betyg och sedan få reda på att jag får spela före John Legend. Jag är grymt peppad inför det giget. Jag kommer att ha med min dj Confuze och en extra rappare ur mitt crew.

Peshis själförtroende är det inget fel på. Hon är till hundra procent övertygad om att hon har gjort en grym platta. Hon är inte ens nervös inför recensionerna.

- Alltså, jag vet att jag är jävligt grym på att rappa. Jag har koll på allt i från rimstruktur till flow och breath control. Man kan helt enkelt inte säga att jag är keff. Hade jag inte tyckt så om mig själv hade den här plattan aldrig släppts. (PM)

Mer läsning

Annons