Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En ny chans för Anne-Lie Rydé

I förra årets Melodifestival gick Anne-Lie Rydé miste om chansen att sjunga i Globen. Men i år tar sångerskan nya tag med upptempo-låten \"Så nära\". På lördag tävlar hon mot en hel rad kompisar i Melodifestivalen i Växjö. - Det ska bli så kul, säger sångerskan.

Annons
Anne-Lie Rydé har fått smak för Melodifestivalen. I år ställer hon upp för andra gången med låten \"Så nära\". Förra året blev hon en av de absolut mest favorittippade med låten \"Säg att du har ångrat dig\". När det sedan kom till kritan räckte låten inte längre än till andra chansen, där den slogs ut.
- Mitt mål var att få sjunga i Globen och sedan brydde jag mig inte så mycket om hur det gick. Därför blev det väldigt snopet för mig när låten åkte ut. Det kändes lite som att vara en femåring i en sandlåda när någon har knyckt ens spade. Men nu har jag lärt mig att det inte spelar någon roll vad folk säger innan, säger sångerskan.

Hon och låtskrivaren Thomas G:son satte sig nästan omedelbart ner för att göra ett nytt försök. Resultatet blev \"Så nära\" som Anne-Lie Rydé beskriver som en \"klassisk upptempo-schlager som verkligen svänger\". Men någon revanschlusta säger hon sig inte drivas av i år.
- Jag trodde att jag skulle känna det och är nästan lite besviken över att jag mest känner att det ska bli kul. Jag är för gammal tror jag. Det var väldigt viktigt för mig som ung att visa vad jag kunde, att få bekräftelse och slå underifrån. Men det handlar inte om det längre, jag tycker bara att det är så fantastiskt att få sjunga och kunna försörja mig på det. Ålder och erfarenhet har trubbat av bekräftelsebehovet hos mig, säger hon.

Bland konkurrenterna i lördagens tävling har hon namn som Nanne Grönvall, Mathias Holmgren och Rickard Engfors. Hon vill helst inte spekulera i vilka chanser hennes låt har, utan ser mest fram emot att träffa dem alla eftersom de är hennes vänner. Däremot ger hon sig gärna på en gissning när det gäller vem som kan ta sig vidare till Kiev i maj.
- Vad jag tror och hoppas på är att Shirley Clamp vinner. Hon har ju blommat ut fullständigt som artist och sjunger så fantastiskt bra. Men jag tycker om Sannes låt också, den passar henne perfekt.

Någon uppladdning inför tävlingen tänker Anne-Lie Rydé inte ägna sig åt. \"Jag brukar säga att jag laddar ner\", beskriver hon förloppet. Vilket kanske kan behövas. På onsdag åker hon ner till Växjö för tre dagars repetitioner innan finalen på lördag.
- Man kliver in i den här glittrande låtsasvärlden i flera dagar. Det blir glitter, glam och självupptagenhet, och om man har tur, väldigt mycket skratt och glädje. Det är fantastiskt att vara med, men sedan är det skönt att återvända till verkligheten.


Fakta Anne-Lie Rydé:

Yrke: Sångerska.

Ålder: 48.

Bor: Stockholm.

Aktuell: På lördag tävlar hon med låten \"Så nära\" i Melodifestivalen i Växjö.

Mer läsning

Annons