Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En sak i taget för Britta Persson

Annons
De hembrända cd-skivorna är ett minne blott för Britta Persson. Nu släpper hon en ep på skivbolaget Startracks och ska snart på turné med Kristofer Åström. Men ett album får vänta.


På bara lite drygt ett år har Britta Persson gått från helt okänd till omtalad singersongwriter. Efter att hon medverkat på Kristofer Åströms soloskiva "Loupita" tog intresset fart på allvar och hon har till dags dato lyckats sälja 2 000 exemplar av sina hembrända demoskivor via internet. Den 23 mars släpper Britta Persson sin första skivbolagsprodukt, ep-n "Found at home" med fem gitarrkompade sånger.

- Det känns inte som att jag har lämnat över det i någon annans händer. Jag har fått göra precis som jag vill med inspelning och omslag och allting. Det är verkligen ingen skillnad utom att jag har fått hjälp med saker som tar tid, säger hon.

I april ger hon sig ut på en lång turné tillsammans med Kristofer Åström och Hidden Truck. Dels ska hon fungera som förband, dels ska hon agera körsångerska åt honom under turnén. Totalt blir det 26 spelningar i Sverige, Norge, Tyskland, Belgien och Schweiz. Detta innebär att Britta Persson också får en chans att presentera sin musik utanför Sveriges gränser.

- Det har ju både sina för- och nackdelar att vara ett helt nytt namn. Man slår ju ändå från ett underläge, man får göra precis som man vill eftersom ingen har några förväntningar. Men jag tror att vissa redan har hört mig genom Kristofer Åström, säger Britta Persson.

Britta Persson har massor av låtar på lager men vill inte sia om när en fullängdsskiva kan bli aktuell. Hon väljer hellre att ta saker i sin egen takt och behålla fokus på en sak i taget. Nyligen hoppade hon av Konstfack för att ägna sig helt åt musiken.

- Det är det enda jag tycker är riktigt roligt. Det är den enda aktivitet jag kan sitta och hålla på med i flera timmar utan att tröttna. Jag gör det för att jag själv vill. Mycket annat i mina dagar har jag gjort av någon annan anledning. Man måste ju ha pengar och tänka på framtiden.

Britta Persson växte upp med grungevågen och började spela i ett band på högstadiet som höll ihop i flera år. Trots att musikutövning har varit en central del i hennes liv under hela skoltiden, känner hon det som att hon började med musik för ett år sedan.

- Jag ser på musik på ett annat sätt nu än förut, mer på samma sätt som på konst. Innan man har hittat sin röst handlar det rätt mycket om hur den låter. Det gör det på sätt och vis fortfarande men nu handlar det mer om vad jag kan få fram och hur jag kan få andra att känna och uppleva genom den. (PM)

Anna Hedlund

Mer läsning

Annons