Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En väloljad metallmaskin

Annons
Betyg: 4

Judas Priest + In Flames Karlstad, Löfbergs Arena, 25 februari 2005

Det tar inte många sekunder för att inse att Göteborgsbandet In Flames är ett band stort nog för de stora scenerna. Ett aningen osäkrare huvudband skulle lätt kunnat bli bortblåst från scenen av den pondus som In Flames besitter. Men Judas Priest har ett trumfkort. Han heter Rob Halford och är återigen bandets obestridlige frontman.

   Man må förlåta de tvivelaktiga motiven för bandets återförening med Halford vid mikrofonen. Ingen ska inbilla sig att den återfunna vänskapen har andra grunder än rent ekonomiska. Men trots att de grå tinningarna är på ingång och att Halfords sångröst numera har sina begränsningar ska ingen heller inbilla sig annat än att Judas Priest fortfarande är en grymt tajt och väloljad metallmaskin som far runt med en låtlista som inte många band knäpper på näsan. Men Judas Priest handlar lika mycket om feta gitarrdueller.

   KK Downing och Glenn Tipton är de stenhårda tvåstämmiga gitarristernas kungar och levererar riffen med sån urkraft att man ibland tror att ishallens fundament ska rasa. \"The Hellion\"/\"Electric eye\" är en av de grymmaste liveöpppningar ett band kan presentera. \"Metal gods\", \"Riding on the wind\" och \"The Ripper\" fortsätter och anger tonen på ett sätt som får det att vattnas i munnen på varje Priestfan. Publikfavoriten \"Breaking the law\", de akustiska \"Diamonds and rust\" och \"Beyond the realms of death\" följt av trippeln \"Exciter\", \"Victim of changes\" och Fleetwood Mac-covern \"The green manalishi\"är andra höjdpunkter denna kväll.

   Extranumret brummar och Halford kommer in på sin Harley Davidson för klassikern \"Hell bent for leather\". \"Living after midnight\" och \"You\'ve got another thing comin´\" avrundar andra spelningen på en turné som visar att Priest fortfarande är att lita på. Övriga aspekter lämnar vi därhän, för tillfället.
Dennis Karlsson

Mer läsning

Annons