Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Endflow strävar framåt

/
  • Peter Morin, Christoffer Lindroos, Mattias Lindström och Henrik Stegeby i Endflow repar inför spelningen vid Selångersån i kväll.

Med en ny gitarrist och nya låtar är Endflow redo att rocka igen. I kväll spelar de på skolavslutningen vid Selångersån.

Annons
Med sin långa historia är Endflow ett av Sundsvalls äldsta band. Ända sedan 1996 har bandet funnits i någon form, men den enda originalmedlemmen som finns kvar i bandet är sångaren Mattias Lindström. För två månader sedan var det dags för ännu ett medlemsbyte gitarristen Richard Selvehed slutade på grund av tidsbrist och ersattes av Henrik Stegeby. Sedan dess har Endflow repat och skrivit låtar som aldrig förr.
Så här seriösa har vi aldrig varit, säger Mattias Lindström. Det är kul, man har mycket mer inspiration nu efter vi har haft paus ett tag.

Spelar in nytt material
Det var förra sommaren som Endflow började spela tillsammans igen efter en tre år lång semester från varandra. Under våren har bandet repat med den nya gitarristen, skrivit låtar, och spelat live två gånger. Nyligen spelade de in en demo med fyra låtar. I augusti kommer ytterligare fyra låtar spelas in, och sedan följer förhoppningsvis spelningar och en fullängdsskiva. Dessutom håller bandet på att göra en helt ny låt till Giffarnas supportrar, FP-Tifo. Låten ska vara med på en fotbolls-DVD som kommer i slutet av året.

Nya låtskrivare
Mattias Lindström och bassisten Peter Morin skriver alla låtar sedan Richard Selvehed slutade. Det har gjort att musiken utvecklats.
Det är en utveckling av street punk, en ganska USA-influerad punk, säger Peter Morin. Det är roligare att göra något nytt än att stå och harva gamla låtar.
Mattias Lindström fyller i:
Det känns som om det inte är förrän nu som vi har hittat soundet som känns rätt. Man växer med musiken och utvecklas hela tiden.

Gamla fans hör av sig
Bandet har också lagt upp en ny hemsida på nätet, och genom den har de fått kontakt med gamla fans som tycker att det är kul att de fortfarande finns.
Någon skrev att det vi gjort nu låter bättre än någonsin, säger Mattias Lindström.
I kväll spelar Endflow på skolavslutningsfesten vid Selångersån.

Mer läsning

Annons