Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ensemblen bakom Sundsvalls nya teaterpjäs

/
  • Skådespelarna i teatern är Sofia Andersson, Jan Boholm, Nanny Nilsson, Anders Öhrström, Jonas Jonsson, Martin Häggström, Tord Lundgren, Camilla Weidman, Anna Lax (saknas på bilden), Malin Dahl samt Hans Thörn.

Familjedramat "Sagerfeldts i Sundsvall" har premiär på Sundsvalls teater 27 september – här är ensemblen som står för underhållningen.

Annons

"Spelet om Stenstan" har fått en uppföljare i form av "Sagerfeldts i Sundsvall". En familjekrönika om den fiktiva släkten Sagerfeldt och deras liv år 1891 och 1971 i Sundsvall. Årtalen har valts med omsorg.

– Det byggdes väldigt mycket i Sundsvall, både år 1891 och 1971. I den här pjäsen kommer det både vara fiktiva personer med, liksom verkliga, historiska människor som man känner igen, förklarar manusförfattarna Sofia Andersson och Jan Boholm.

Den här gången har Teater Soja tagit in en extern regissör, ingen mindre än Marianne Tedenstad, välkänd inom teaterkretsar.

– Det är jättekul att få vara här och jobba med den här fantastiska pjäsen. Den har en bra helhet, samtidigt som det är värsta komedin så är det också den tyngsta tragedin. Det finns en väldig spännvidd, säger Marianne Tedenstad.

I ensemblen finns flera nya namn och faktum är att Teater Soja sökt skådespelare till "Sagerfeldts i Sundsvall" via annonser.

– Det har vi inte gjort förut, men vi ville verkligen få ihop en fin ensemble och det har vi lyckats med. Den här pjäsen innehåller både skratt och gråt, precis som Teater Soja vill stå för, säger Jan Boholm.

Pjäsen är en dramatisk berättelse, kryddad med 70-talsnostalgi och historiska fakta kring staden och dess utveckling.

Något som fångat intresset hos stadens byggnadsindustrier.

– Vi har sålt hundratals biljetter till byggindustrin. Vi lyckas fånga ny publik vilket är jätteroligt, säger Sofia Andersson.

Mer läsning

Annons