Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Entusiasterna: FC Nörd-Niklas vill leva i en bubbla

I tv-programmet "FC Nörd" fick Niklas Nieminen lära sig att spela fotboll trots sin avsky mot sport. Helst föredrar han nörda ner sig i saker från filmens eller musikens värld.

Annons

Se de andra delarna i serien Entusiasterna här:

Del 1: Navkapslarnas herre har varvat ner

Del 2: Pehr Häggqvist är en äkta viking – ”Det är logiskt, enkelt och praktiskt"

Del 3: Han har samlat på Siw Malmkvist i snart 60 år

Del 4: Johnny Cash är Anki Näsmans stora idol

Niklas Nieminen visar upp sina saker.

Många som kallar sig själva, eller blir av andra kallade, nördar har ofta ett specialintresse de riktar in sig på. Men inte 23-åriga Niklas Nieminen från Falun som har en mängd intressen som han har snöat in på. Oftast är det från filmens, musikens och böckernas värld. Som "Alice i underlandet" eller Marilyn Manson.

– Jag kan liksom inte bara halvgilla något, utan jag blir helt insnöad på det och skaffar allting. Jag skaffar tatueringar på temat, t-shirts och hela grejen. Jag går helt och hållet in för det jämt, säger Niklas.

I hans rum hemma finns mängder av prylar och souvenirer från olika filmer och tv-spel. Niklas visar bland annat upp riktigt kära ägodelar som har med hela universumet kring "Alice i underlandet" att göra.

– Jag har en tendens att kära ner mig i mina saker för mycket, jag låter mina egendomar helt ta över mitt liv ibland, säger Niklas.

Niklas Nieminen med FC Nörd-gänget.

Inte bara har Niklas sitt samlande på diverse "nörd-grejer", han har även sin egen speciella stil. Sedan han var 16 år har han alltid burit hatt. Hattbärandet kommer från hans fascination för estetiken kring kabarét och gammaldags teater. Hans speciella stil gör att han möter på en del reaktioner.

– Jag får en del spännande reaktioner på hur jag ser ut. Oftast är det ganska positiva saker: folk tror att jag ska på teater eller att jag är en trollkarl och jag blir kallad intressanta namn som "Hatten" och "Trollkarlen". Ibland är det någon som bli upprörd utan anledning men det var mest när jag var i USA.

Niklas pysslar med både konst och film och säger att hans specialintressen gör att han hela tiden blir matad med ett flöde av intressanta saker hela tiden. Det gör honom på bättre humör och får honom att känna sig hel när han får nörda ner sig i olika saker.

– De som säger att jag lever i en bubbla borde skaffa sig en egen bubbla. Bubblor är bra, man kan bara skärma av sig helt. Nej, jag vill inte titta på Melodifestivalen, det måste du acceptera. Nej, jag vill inte titta på fotboll, jag tänker bara sitta här istället. Ja, det är soligt ute, men jag tänker inte gå ut. Det är så det ska vara, man ska göra sin grej och inte bry sig alls.

Mer läsning