Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eskil gjorde ingen besviken!

Jazzklubben: Eskil Columbus med Holmström-Bergner Trio & Peter Fjällström

Annons
Charles och Camilla visade med sitt omskrivna bröllop att gammal kärlek rostar inte. Det är samma sak på det musikaliska området för den fulltaliga publiken på Måndagsjazzen dansade säkert i sin ungdom på Wivex, Ånäsparken, Gläntan Tynderö, Skatan och andra ställen till rytmiskt sugande dragspelstoner som virtuosen Eskil Columbus bjöd på tillsammans med sina svängiga medmusikanter.
För några år sedan upplöste Eskil sin kvartett och inledde ett fruktbart samarbete med Skellefteåbaserade Holmström-Bergner Trio och sångaren Peter Fjällström. Det var ett nödvändigt miljöombyte för personligen tycker jag att risken att totalt köra fast på rutinens brant var uppenbar. Nu är det inte alltid att förändringar leder till det bättre men i det här fallet har det blivit ett lyft för Eskil och samarbetet fungerar perfekt.
Kvällen inleddes med trionumret If I Should Lose You där pianisten Tor Holmström fick sträcka ut över klaviaturen fint uppbackad av stadiga basgångar och härligt småputtrande trumspel. Redan här kändes att det skulle bli en fin kväll med nostalgiskt skimmer.
Bortsett från några \"måstelåtar\" som Afton på Solvik, El Cumbanchero,Tico Tico och Misty bjöd Eskil på bl.a. en härlig tolkning av Sinatrahiten Summerwind, There´s No Greater Love med flera. Det kändes att Eskil gillar att spela på sin gamla hemmaplan inför sin trogna publik. För när han väl blivit varm i kläderna var det full rulle och raka rör. Sista numret innan paus var en riktig rackarrökare, Fats Dominos stora slagnummer I´m Walkin med Eskil i fokus på sin speciella orgel och Fjällström vid sångmikrofonen.
Trion som backar upp Eskil är mycket homogen med ett vältajmat samspel där var och en verkligen lägger manken till. Deras stöd passar Eskil som hand i handske.
Men Eskil i all ära, det var sångaren Peter Fjällström som drog längsta strået denna kväll. Inlevelsefullt och äkta färgsatte han på sitt personliga sätt klassiker som On A Clear Day, My Shining Hour, One Note Samba med flera.
En härlig kväll där musikanter och publik trivdes tillsammans!
Hans-Erik Bergman
Bild 1. Eskil Columbus gjorde ingen besviken med sitt gedigna hanterande av Giuliettespelet.
Bild 2. Sångaren Peter Fjällström drog längsta strået den här nostalgikvällen med sitt härliga framförande

Mer läsning

Annons