Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett fartfyllt, genomtänkt och blodigt actionspel

/

God of War (Playstation 2)

Annons
Devil May Cry är en vansinnigt bra spelserie. Prince of Persia likaså. Korsar man dessa serier och adderar en lagom dos Herkules (filmen, killen absolut inte spelet!) så får man med all säkerhet God of War. Ett fartfyllt och genomtänkt actionspel som fångar det bästa av det bästa.
Det är med andra ord svårt att ogilla Kratos blodiga äventyr. Just blodigt fungerar rätt bra som beskrivning av hela spelet. Kratos är en stark kille med knivar i kedjor som han, utan att fundera, slänger iväg mot fienderna.
Blodet sprutar och Kratos visar aldrig någon omtanke. Spelare under åldersrekommendationen 18 år bör faktiskt vänta ett tag med spelet. Det är inte barnförbjudet utan anledning.
Tempot i God of War är mestadels enormt uppskruvat, men du tappar aldrig kontrollen. Med hjälp av specialattacker och skicklighet undviker du det mesta och känns utmaningen för liten så finns det flera svårighetsgrader. Där inte ALLA är omöjliga. Se och lär, Devil May Cry.
God of War är inte unikt, det är inte innovativt och det är inte det snyggaste vi sett på formatet. Men det är helt galet bra ändå.
Jag gillade både Devil May Cry och Prince of Persia. God of War däremot, det älskar jag. Finns det någon kyrka i sundsvall där man kan be till de grekiska gudarna och tacka för spelet?

Mer läsning

Annons