Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett följe på jakt efter framgång

/

Karaktärerna i Entourage har siktet inställt. De ska jaga den amerikanska drömmen i Hollywood.
Komediserien har fått lysande recensioner i USA och på onsdag drar den andra säsongen i gång i Canal plus.

Annons
Grundstoryn i Entourage är enkel. Ett gäng barndomskompisar från New York, med den unge snygge skådespelaren Vincent Chase i spetsen flyttar till Hollywood för att lyckas. Förutom Vincent består gänget av den misslyckade skådisen Johnny Drama (Kevin Dillon), Vincents bästa kompis och manager Eric samt den ständigt partysugne Turtle, spelad av Jerry Ferrara.
Jag är Turtles raka motsats. Han är väldigt utåtriktad medan jag är rätt blyg. Alla karaktärerna i serien är rätt dynamiska och crazy. Egentligen är det bara Eric som är seriös. De andra vill i stort sett bara gå på klubbar och träffa brudar. Turtle är väl en springpojke, mer eller mindre, säger Jerry Ferrara på telefon från Los Angeles.
Han berättar att Entourage egentligen mest handlar om vänskap och att den till stor del bygger på verkliga händelser. De som ligger bakom serien, skådespelaren Mark Wahlberg och regissören Doug Ellin, har försökt fånga den karriärsinriktade livsstilen i världens nöjeshuvudstad.
Man behöver riktiga vänner i Hollywood, för det är svårt att lita på folk här. Det är så tävlingsinriktat och människor hugger varandra i ryggen för att nå framgång. Det är därför de här killarna är så nära varandra och håller ihop, säger Jerry Ferrara.
När "Entourage" hade premiär i USA pratades det en hel del bland innefolket. Få visste vad det var men alla hade hört talas om det. Det gick så långt att kändisarna blev nervösa och rädda för att det skulle avslöjas saker om dem i serien. Men efter ett tag vände det och helt plötsligt ville alla få en roll i "Entourage". Bland de kändisar som spelat sig själva märks bland andra Jessica Alba, Bono och Luke Wilson.
I början var det lite svårt att få folk att spela sig själva i serien. Men när de hade sett några avsnitt så blev det tvärtom. Nu är det nästan så att vi får säga nej till alla som vill vara med, säger Jerry Ferrara och fortsätter:
Framför allt är det relationen mellan Vince och hans agent Ari som folk har tyckt varit verklighetstrogen. Det är en helt oärlig relation egentligen, båda parter utnyttjar varandra.
Jerry Ferrara har själv under lång tid tillhört innegänget i Hollywood och säger att Entourage är hans drömjobb.
Det är världens roligaste arbete. Som skådis filmar man stötvis och är sedan ledig flera månader. Med Entourage blir det dubbelt upp. Nu får man både festa och gå på klubb medan man jobbar, säger Jerry Ferrara och skrattar.
Även om Entourage har fått lysande recensioner har serien inte haft så många tittare i USA. Visserligen sänds den på kabelkanalen HBO men siffrorna har ändå varit förhållandevis låga. Men det börjar vända nu, enligt Jerry Ferrara som hävdar Entourage aldrig skulle ha kunnat göras på någon annan kanal än HBO.
De har förändrat tv helt och hållet. HBO vågar visa verkligheten som den ser ut, med svordomar, droger och nakenhet. Utan serier som "Sopranos" och Six feet under" hade aldrig Entourage funnits. (PM)


Vincent (Adrian Grenier), Turtle (Jerry Ferrara), Eric (Kevin Connolly) och Johnny Drama (Kevin Dillon) är huvudpersonerna i Canal Plus komediserie Entourage.
Foto: Canal plus


I ett avsnitt av Entourage råkar Turtle förstöra ett konstverk på skådespelaren Gary Buseys vernissage. Han ger igen genom att hälla vatten över Turtle.
Foto: Canal plus

Mer läsning

Annons