Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett gudabenådat röj

/

Konsert Pipeline (torsdag):
The Kristet Utseende

Annons
Det är inget annat än fantastiskt att se en rockklubb som Pipeline vakna igen efter många glest besökta spelningar. Inte minst för att Kristet Utseendets höstturnépremiär också anordnas för att dra in pengar till den krisdrabbade liveklubben.
Så gör nämligen ett band med kristna värderingar.
Och med över 350 i lokalen är allt förstås kaos. Från inledande Tommy Tommy till tokfavoriten Quinna. Pipeline blir snabbt en alldeles för varm bönsal med fanatiska toalettlärjungar där Kristets Slayer-dräpta snuskpunk är religion.
Placerad mitt emellan två toalettstolar är frontmannen Pastor Fahlberg som vanligt på gränsen mellan förvriden manipulativ predikant och smutsig punkpoet. Perfekt balanserad mellan vässad metallbuskis och charmig bulthumor.

Hittat formen
Efter sommarens sektskruvade segertåg har pajaspunkarna verkligen hittat den gudabenådade formen. På intim klubb och med åtskilliga tältmöten innanför prästkappan har Kristet blivit tyngre och fetare. Att det ibland låter snedstämt och att Herren inte alltid har lagt en öm hand på tekniken, förstärker givetvis bara kaoset positivt.
Förutom Kristetklassiker som Transa i Transylvanien, Pang på pungen i Portugal och Bärs som bärs frälser bandet oss med en del nytt material. En ny platta är planerad och smakproven låter modernare, melodiösare och lite snällare. Framför allt då den Monster Magnet-riffiga Himlen öppnar sig.
Men kvällens höjdpunkter är självklart nostalgiska. Publiken älskar Kristet och Kristet älskar publiken.
Eller som Pastor Fahlberg föredrar att formulera sig: "Kristi grogg för er utgjuten".

Mer läsning

Annons