Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eva Dahlgren på Barnpoesifestival

Annons
Eva Dahlgren, Ulf Stark och Henrik Ståhl dyker i helgen upp på den sjunde Barnpoesifestivalen, som i år hålls på Dramatens lilla scen. Temat för året är hundar och för musikern Eva Dahlgren som på senare år har etablerat sig som barnboksförfattare var det lätt att tillämpa. Hon kommer att läsa sina berättelser om den snygga taxen Lars och hans bästa kompis Urban.

Författaren Ulf Stark framför nyskrivna hunddikter som han har gjort speciellt för festivalen och skådespelaren och författaren Henrik Ståhl ger den melankoliska "Sagan om den lilla farbrorn" av Barbro Lindgren nytt liv. Musik blir det också: gruppen Lajka berättar om rymdhunden med samma namn och spelar pop-poesi. Dessutom framträder Elsie Petréns Kommissarie Tax och hans band Komphundarna. Kommissarien spelas av skådespelaren Anders "Kapten Zoom" Linder.

Barnpoesifestivalen arrangeras av tidskriften 00-tal och hålls den 23 och 24 april. På festivalen kommer också vinnarna i Kamratpostens och 00-tals stora poesitävling att offentliggöras. Lämpligt nog inleds arrangemanget på Världsbokdagen, den dag som FN-organet Unesco har utlyst till bokens och upphovsrättens ära. (PM)

Mer läsning

Annons