Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Exklusiv spelning med Snook i Härnösand

/
  • Gruppen Snook består av Oskar 'Kihlen' Linnros och Daniel Adams-Ray. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
  • Musikern, låtskrivaren och producenten Oskar 'Kihlen' Linnros är ena halvan av hiphop-gruppen Snook, som spelar i Härnösand ikväll.Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
  • Oskar 'Kihlen' Linnros är ena halvan av hiphop-gruppen Snook, som spelar i Härnösand ikväll.Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Snook är bandet som var överallt men som sedan försvann från den svenska musikscenen.

I kväll spelar de på musikfestivalen Broöppning i Härnösand, men Oskar "Kihlen" Linnros vill inte kalla spelningen för en återförening.

– Det blir en trevlig semester för oss. Lite som en repmånad, säger han.

Annons

Oskar Kihlen Linnros och Daniel Adams Ray har haft två hektiska år. När Snook försvann ut ur rampljuset 2007 efter succén med skivan Är satsade duon på egna projekt, och det fanns helt enkelt inte tid över för att spela tillsammans.

– Vi är båda drivna personer. Det hade gått bra och vi var nöjda. Vi har gjort det mesta tillsammans sen tonåren och det var dags att utvecklas på egen hand, berättar Oskar Linnros.

Daniel utbildade sig till designer och har nu ett eget klädmärke som heter Lagom. Oskar började producera skivor och skriva låtar till andra artister, bland annat var han inblandad i Veronica Maggios album Och vinnaren är. Dessutom var han med i bandet Maskinen, men hoppade nyligen av.

Det senaste året har det mesta av Oskar Linnros tid gått till soloprojektet under artistnamnet Kihlen som planeras komma ut i höst.

– Det blir en sångskiva och den kommer inte att likna något jag gjort förut, varken med Snook eller Veronica Maggio. Det är otroligt mycket svårare och mer känslomässigt dramatiskt att skriva musik för sig själv, säger han.

Att Snook nu spelar i Härnösand betyder inte att de har någon ny skiva på gång. Enligt Oskar Linnros är det snarare umgänget med Daniel Adams Ray och vännerna i Härnösand som lockar.

– Av någon anledning har jag väldigt många vänner från Härnösand och killarna som har festivalen var de som signade oss 2003. Jag ser fram emot spelningen och att hänga med kompisarna. Vi ska grilla vid Höga kusten.

Även om låtmaterialet inte är nytt så kommer det vara ett förändrat Snook som står på scen. De kommer att ha med sig dj:s på scen i stället för ett band och låtarna har arrangerats om. Och även om de bara spelar några enstaka gånger per år finns fanskaran kvar.

– Vi har tagit ett steg tillbaka, men samtidigt ett steg framåt. Och när man märker att folk fortfarande bryr sig om låtarna och sjunger med är det en otrolig kick.

Oskar Linnros berättar att han lever musik dag och natt, men även om den egna musiken tar upp mycket tid ger han sig ändå hän och lyssnar på andras musik så fort han får en stund över. Just nu är han inne på psykedelisk 70-talsrock. Den moderna musiken har han inte riktigt hunnit med. Än.

– Jag måste beta av historien innan jag utforskar den moderna musiken. Jag kommer antagligen alltid ligga 30 år efter. Det tar lång tid att lära känna en grupp och jag gillar inte snabbkonsumtion.

Även om livet som producent och låtskrivare är hektiskt har Oskar Linnros inte en tanke på att byta bana.

– När man gör musik lär man känna sig själv och kommer på vem man är. Man hör hur ens tankar låter. Jag kan inte tänka mig ett bättre yrke.

Mer läsning

Annons