Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Få föll för Hammerfall

/
  • Tyvärr lossnade det inte riktigt för Hammerfall på gatufesten, tycker ST:s recensent.

Hammerfall Norra scenen

Annons
Hammerfall stod på Gatufestscenen senast för två år sedan - dags igen. En stor skillnad då jämfört med nu är att 2005 var det mera gott om plats. Det känns som om powermetalgenren har tagit ett steg tillbaka...eller så har rockmusik i allmänhet tagit ett steg tillbaka för det allmänna festandet, vilket nu mera tycks stå i första rummet...
Efter en kvart kom Hammerfall fram till låten Renegade vilken följdes av Let the hammer fall och då började sundsvallspubliken vakna! Hammerfall modell 2005 känns tyvärr inte lika fräscha som motsvarande modell gjorde för två år sedan. Fortfarande är dock de närmaste fansen med på noterna... Saknar de som diggar och samtidigt undrar vilket band som spelar...

Individuella prestationer
I vanlig ordning när det gäller Hammerfall är de individuella prestationerna av högsta klass. Med ackuratess framför bandet sitt budskap, vilket sannolikt få förstår! Anders Johansson och Magnus Roséns bottenplatta är ruskigt stabil.
Tyvärr lossnade det inte riktigt, saknaden av det riktiga trycket fattades. Hantverket var gott men Hammerfall fick aldrig riktigt fart på publiken. Det kändes som den förhållandevis fåtaliga sundsvallspubliken (jämfört med tidigare Hammerfall-gig) inte ville vara med på noterna.
Som van gammal halv lomhörd hårdrockare gav förhållandevis låga 103 db lite av pensionärsvarning och öronproppar var aldrig aktuella. När vi kom till extranumret visade Anders Johansson att han är en tummis av bättre klass då han matade fram ett rejält tryck så publiken vaknade upp. Sen var det slut... tja, så kändes det hela. Ett ofullständigt gig utan pricken över i-et.

Mer läsning

Annons