Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fame - osplittrad duo i konkurrens

Annons
Magnus Bäcklund och Jessica Andersson vann Melodifestivalen 2003 som Fame. Nästa år tävlar de med var sin låt, i olika delfinaler. Men Fames historia är inte slut, trots spekulationerna.


- Vi vore dumma om vi lade ner Fame och fortsätter att jobba tillsammans. Men det är skönt att ha andra ben att stå på, säger Jessica Andersson.

Situationen är förvirrande. Den 18 februari står Magnus Bäcklund på Melodifestivalsscenen för att framföra "The name of love", två veckor senare är det dags för Jessica Andersson att sjunga "Kalla nätter" i Karlskrona. Och ändå är Sveriges officiella låt till vinter-OS "All in the game", med Fame. Ryktena om splittring verkar alltså överdrivna.

- Det är klart att jag är beredd på en massa intresse från media i frågan, säger Magnus Bäcklund.

Är du glad över att ni inte tävlar i samma delfinal?

- Det hade inte spelat så stor roll, det funkar ändå. Våra låtar är inte speciellt lika. Det hade varit skillnad om vi var en duo med samma kön, då tror jag att jämförelserna hade blivit svårare.

Bert Karlsson har utsett din låt till tävlingens starkaste?

- Bert Karlsson... Man ska ta den mannen med en nypa salt, men det är ju kul att han gillar den. Jag håller en cool attityd till den typen av spekulationer.

Jessica Andersson beskriver sin låt "Kalla nätter" som 80-talsdisco. Startfältet i Karlskrona imponerar på henne, Kayo och Jessica Folcker har ju medverkat tidigare i tävlingen.

Fast det har ju du också?

- Är jag en veteran? Kanske det, men se på Carola som ska tävla i Göteborg, det är ju bara för häftigt, säger Jessica Andersson. (PM)

Mer läsning

Annons