Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fantasilös vampyrjakt

Blade Trinity Regi: David S. Goyer I rollerna: Wesley Snipes, Kris Kristofferson, Jessica Biel, Ryan Reynolds, Dominic Purcell, med flera.

Annons
Wesley Snipes som vampyrjägaren Blade är tillbaka, och denna gång är det värsta tänkbara motståndare som väntar. Greve Dracula är uppväckt från sin vila, och inte på så bra humör. Dessutom har han blivit okänslig för dagsljus, och kan liksom Blade röra sig obehindrat dag som natt.
Efter att vampyrerna lyckas dupera polis och FBI om att Blade är en fara för samhället blir det svårt för Blade och hans medhjälpare Whistler (Kristofferson) att röra sig fritt. Då dyker ett annat gäng vampyrdödare upp, The Nightstalkers, ledda av Whistlers dotter (Biel).
Tillsammans med Blade ska de en gång för alla se till att vampyrerna försvinner från jordens yta, detta med ett smittat blodserum som tar kål på de blodsugande mördarna.
David S. Goyer, som skrivit manus till alla tre Blade-filmer, och även regisserat denna film, börjar helt klart få dåligt med uppslag. Filmen är full av sammandrabbningar där vampyrerna förvandlas till stoft, liksom två långa tortyrscener. Däremellan händer just ingenting.
Jo, Dracula går omkring i 2000-talet och irriteras över att hans namn förlöjligas, bland annat i en sexshop där han hittar Dracula-dildos.
Inblandningen av de deffade snyggingarna Jessica Biel och Ryan Reynolds känns påklistrad, och leder ingenstans. Det finns inget djupare innehåll i nån av karaktärerna, utan de är främst med för att slåss och visa upp nya fräcka vapen. Dialogen är därtill rätt löjlig.
Men det är samtidigt nåt coolt över Wesley Snipes, även om han envisas med att väsa repliker som \"I was born ready, motherfucker\". Han är grymt bra på att bära upp en svart lädersvid, och kan definitivt konsten att svinga ett silversvärd.
Likaså är flera actionscener rätt innovativa och en hel del snygga bildlösningar får vi också oss till livs.
Med detta sagt hoppas jag att den fullbordade trilogin innebär slutet på Blades äventyr. Nu behöver vi nya superhjältar, och framför allt nya idéer!

Mer läsning

Annons