Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fantomen på operan

Annons
Betyg: 5
En ung dansös med enormt vacker röst blir föremålet för en mans passionerade kärlek. Hans längtan efter henne övervinner alla hans rädslor och farhågor och inte ens vanställdheten han tvingats leva med skrämmer honom från att fånga den han älskar.
Christine har sedan sin fars bortgång lutat sig mot och tröstat sig hos den mystiska man vars ansikte hon aldrig får se. Och när han väl visar sig för henne tar blir hon hänförd. Men mitt i denna känslosvallning finner hon också kärleken i en barndomsvän som plötsligt dykt upp i hennes liv. Christine slits nu mellan kärleken till sin vän och passionerad fruktan för den mystiska
man hon alltid lyssnat till.
Fantomen på operan är en av de mest välkända musikaler som har producerats, och historien har filmatiseras flera gånger. För första gången följer filmen musikalens manus på ett troget sätt.
Kanske måste man älska musikaler för att finna nöje i denna film för den består mest av musik. För mig var det en och två och en halv timmes njutning. Det råder inget tvivel om att denna musikal platsar lika väl på vita duken som på scenen.

Mer läsning

Annons