Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fares Fares jagar bedragare i ny film

Annons
I actionkomedin "7 Miljonärer" av Michael Hjorth och Tomas Tivemark trängs bedragarna med varandra. Fares Fares spelar polisen som jagar dem. Nu vill han spela tuffare killar.


Just nu pågår inspelningarna av produktionsbolaget Tre Vänners nya långfilm "7 miljonärer" för fullt i bohuslänska Munkedal. Filmen inleds med ett bröllop mellan den stenrika Judith (Suzanne Reuter) och den likaledes stenrike Måns (Peter Andersson) och utvecklas sedan till en riktig actionkomedi där folk blåser varandra till höger och vänster. I mars 2006 beräknas filmen få premiär. Michael Hjorth har skrivit manus tillsammans med Tomas Tivemark och står även för regin.

- Den här filmen handlar väldigt mycket om karaktärer man sett i engelska filmer men som aldrig riktigt får plats i Sverige. Vi är ju ganska realistiska i Sverige, så nu känns det kul att få trycka på lite och göra lite skruvade karaktärer. De är väldigt tydliga och drivs av tydliga mål och egenskaper. Den som är girig är verkligen girig, Michael Hjorth.

I övriga roller i "7 miljonärer" syns bland andra Loa Falkman, Reine Brynolfsson, Sanna Bråding och Fares Fares. Den sistnämnde är just hemkommen till Sverige efter en vända till USA. Där har han tillbringat fyra svettiga veckor i öknen utanför Los Angeles med inspelningen av den svensk-amerikanska produktionen "Kill your darlings", där han själv, Alexander Skarsgård och Andreas Wilson har huvudrollerna. Hoppet tillbaka till lilla svenska Munkedal och inspelningen av komedin "7 Miljonärer" blev smått chockartat.

- Det var en skarp kontrast och en stor omställning kan jag säga. Allting låter annorlunda. Det första jag tänkte på var att allt var mycket tystare och lugnare. Sedan insåg jag att jag var otroligt jetlaggad när jag kom fram. Jag hade fortfarande inte hunnit ta av mig den andra karaktären, säger Fares Fares.

I "7 miljonärer" spelar han polisen Kristoffer som jobbar undercover som kocken Josef. Han är en ganska vanlig kille jobbar mycket, men som blivit besatt av att jaga en bedragerska. I "Kill your darlings" spelar han en tuff torped.

- Jag tyckte om den rollen, en kille som kan ta plats utan att ändå vara sådär klichétuff, som har något mänskligt i sig, säger han

Fares Fares berättar att hans första internationella jobb i och med filmen "Kill your darlings" har givit mersmak. Men bara till en viss gräns. Att skaffa agent och flytta till Hollywood blir det inte fråga om, han gillar att jobba i Sverige. Viktigast är att få fortsätta utvecklas inom jobbet. Nästa projekt är att spela huvudrollen i "Sultanens hemlighet" på Dramaten i Stockholm.

- Att vara bra är något som driver mig framåt. Jag vill utvecklas hela tiden, hitta nya saker och nya vägar. Det känns som att jag lever min dröm nu. Nu har jag haft tur att kunna göra roller jag själv har valt, Så länge jag kan fortsätta att göra det känns det bra, säger Fares Fares. (PM)

Mer läsning

Annons