Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festivalkoll med Nicko och Blitz

Sommar och sol på sveriges skönaste festival. Det är runt 25 grader varmt och stämningen är på topp i den lilla värmländska idyllen.
Utsända av ST tar vi tempen på den alternativa sidan av festivalsverige.

Annons
Kängor, extentions, svartklädda och rejält med smink är en gemensam nämnare för folket runtomkring oss. Långt bort från gatufestens kommersiella listklättrare sitter vi på campingområdet som är så gott som fullt. Inga sura miner här inte.
Och vem kan vara sur med tanke på årets minst sagt intressanta line-up, där den elektroniska musiken dominerar. DAF, Welle:erdball, New Order, VNV nation och Bright Eyes är några av dragplåstrena i årets festivalupplaga, där även svenska storheter som DiLeva och Lars Winnerbäck uppträder.
Campingliv och mode.
På Arvikafestivalen handlar det inte bara om sång och dans, här samlas de mest fåfänga indviderna för att visa upp sina senaste kreationer. Ett par shorts och en T-shirt räcker inte långt om man vill vinna VM-guld i uppmärksamhet.
Festivalmaten är inte speciellt kulinariskt tilltalande. Skräpmat står överst på menyn, och vill man inte frossa i frityrflott är en promenad till stadens resturanger ett alternativ. Festen har börjat och vi kommer att vara med er ett par dagar framöver. Håll i hatten Nu kör vi!


Festivalbild 1: Tre tjejer. Loise Jansson (blond med U2-glassögon), Madeleine Axelsson (rosa hår), Camilla Johansson (svartblått hår) Samtliga från Göteborg och vill se VNV-nation och tycker att musiken är underbar på arvikafestivalen.

Bild 2: Christian Ström från Linköping. (Snelugg). Andreas Engberg från Wath i England.
(Hockeyfrilla) Andreas vill absolut se New Order och Christan vill se Ed Harcourt.

Bild 3: Lars Diurlin från Lund testar den vegetariska festivalmaten.
Kommentar: Torrt men snabbt för lite kärlek i maten.

Bild 4: Sanna och Stella från Göteborg tycker att bajamajorna är en aning för fulla, men nöden har ingen lag. (Testar bajamajor).

Mer läsning

Annons