Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festivalveteraner dominerar i Växjö

Annons
Massor av festivalveteraner befolkar deltävlingen i Växjö på lördag - både bland artister och låtskrivare. Debutanten Caroline Wennergren och hennes låtskrivarteam får en rejäl utmaning i lördagens startfält som bland andra innehåller Anne-Lie Rydé, Mathias Holmgren, Date, Nanne Grönvall och Katrina & The Nameless.


1

Anne-Lie Rydé: "Så nära".

Anne-Lie Rydé ville bli veterinär blev i stället punkare och sedermera schlagersångerska. Förra året, efter mycket övertalning, debuterade hon i Melodifestivalen med låten "Säg att du har ångrat dig". Nu är hon tillbaka med en ny schlagerdänga som hon själv varit med och skrivit texten till. "Så nära" heter den och är skriven ihop med Thomas G:son.

Tel: 099-599 01 / 099-329 01

2

B-Boys International feat. Paul M: "One Step Closer".

Pop blandat med rap blir det när Peter Thelenius från eurotechnobandet Basic Element slår sig samman med sångaren Paul M och bildar konstellationen B-Boys International. Basic Element öste ur sig hits under åren 1994 - 1998. Paul M har släppt debutalbumet "The 1st Chapter". Männen bakom låten "One step closer" heter Niclas Arn, Gustav Eurén, Karl Eurén och David Seisay. De tre förstnämnda har Brandsta City Släckers Melodifestivalbidrag från 2003 på sitt samvete. Bäddat för en hit?

Tel: 099-599 02 / 099-329 02

3

Mathias Holmgren: "Långt bortom tid och rum".

Discodans, show och dramatik utlovar Mathias Holmgren när han tillsammans med trion ThreeD äntrar scenen på lördag. Tillsammans med Barbados deltog han i Melodifestivalen 2003. Nu står den forne Barbados-sångaren på egna ben och tänker dessutom passa på att släppa ett eget album så snart Melodifestivalen är över. "Långt bortom tid och rum" beskriver han som svensk popschlager. Thomas G:son och Calle Kindbom heter låtmakarna.

Tel: 099-599 03 / 099-329 03

4

Rickard Engfors och Katarina Fallholm: "Ready For Me".

Det tycks bäddat för dramatik när en dragqueen från Haninge och en operaprimadonna från Kalix slår sig samman i Melodifestivalen. Rickard Engfors är med i After Dark och har under året turnerat med sin show "Schlagercirkus". Katarina Fallholm är mezzosopran och har studerat opera i såväl Göteborg som i Helsingfors. Låten har Danne Attlerud och Lars "Dille" Diedricson skrivit, och de beskriver den som ett hysteriskt operadrama.

Tel: 099-599 04 / 099-329 04

5

Date: "Hörde änglarna viska ditt namn".

Date är inga nybörjare i Melodifestivalsammanhang, utan har redan medverkat två gånger med låtarna "Om du förlåter mig" och "I det innersta rummet". Till Växjö 2005 tar de med sig en schlagerpopballad skriven av Fredrik Jernberg, Johnny Thunqvist och Pontus Wennerberg. Vem vet, kanske blir det tredje gången gillt med "Hörde änglarna viska ditt namn"?

Tel: 099-599 05 / 099-329 05

6

Nanne Grönvall: "Håll om mig".

Nanne Grönvall känner den vane Melodifestivaltittaren mycket väl igen. Totalt har hon varit med nio gånger, som artist och/eller kompositör. Hon har också varit med i Sound of Music och One More Time. 2005 har hon slagit sig samman med schlagerräven Ingela "Pling" Forsman och tillsammans har de satt ihop låten "Håll om mig". Musiken står Håkan Lidbo för.

Tel: 099-599 06 / 099-329 06

7

Caroline Wennergren: "A Different Kind Of Love".

Debutanterna står inte precis som spön i backen under deltävlingen i Växjö. En av de få heter dock Caroline Wennergren och är 19 år gammal. Som 16-åring medverkade hon i "Sikta mot stjärnorna" och kom tvåa med Ella Fitzgerald-låten "A-tisket, A-tasket". I Växjö bjuder hon på bossanovapop med 40-talskänsla. Kompositörerna är också debutanter i detta sammanhang, och heter Joachim Dubbelman, Martin Landh och Sam McCarthy.

Tel: 099-599 07 / 099-329 07

8

Katrina & The Nameless: "As If Tomorrow Will Never Come".

Katrina Leskanich må vara en amerikanska som bor i Storbritannien, men det hindrar henne inte att ställa upp för sitt älskade Sverige i Melodifestivalen. Tillsammans med svenska bandet Playboys, här kallade The Nameless, framför hon livsbejakarlåten "As if tomorrow will never come". Även här har låtskrivaren Thomas G:son varit framme och författat och komponerat.

Tel: 099-599 08 / 099-329 08

Mer läsning

Annons