Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filip och Fredrik bland statsmän och ex-brottare

Annons
Kanal 5:s nya ankare Filip Hammar och Fredrik Wikingsson blir allt seriösare. I den nya intervjuserien "Ett herrans liv" söker de sanningen bakom löpsedlarna om kändisar som Runar Sögaard, Kikki Danielsson - och statsminister Göran Persson.


- Det kommer att bli en massa flams och en massa humor, men ur ett uppriktigt journalistiskt perspektiv, säger Filip Hammar.

Hans parhäst, och i rätt många sammanhang siamesiska tvilling, Fredrik Wikingsson fyller på resonemanget genom att ta Dr Alban som exempel. Den rappande tandläkaren och Stureplanskändisen har i mångt och mycket blivit en karikatyr, ständigt förknippad med uttrycket "Det är stabilt". I "Ett herrans liv" ska Wikingsson och Hammar krypa innanför skinnet på honom, Tommy Körberg, Lill-Babs och Ingvar Oldsberg med flera. Serien inleds den 13 april och då står den forne mästarbrottaren Frank Andersson i fokus.

- Vi har valt att titta bort från de mest nybakade svenska kändisarna. Hur mycket man än gillar Darin så har han inte så mycket att berätta, säger Filip Hammar.

Säsongens fjäder i hatten är naturligtvis Göran Persson. Än är det inte klart när intervjun med honom ska sändas, men programledarna utlovar en timme utan något som helst prat om politik. Syftet var inte att ställa statsministern till svars för tsunamikatastrofen, utan snarare att få reda på omständigheterna runt hans första fylla.

- Det är stort att ha fått träffa statsministern och det var oerhört intressant med processen som ledde fram till intervjun, kontakterna med pressekreterare, allt mejlande om vad vi ville göra och så där, säger Filip Hammar.

Ni verkar ha blivit så slipade sedan "Ursäkta röran"?

- Äh, det vet jag inte. Intervjun med Robinson-Emma då tyckte jag var extremt slipad. Men det är skönt att dyka upp i olika skepnader. Skillnaden mot då är att nu är gästerna med på vad som händer. I en sketch skickade vi in Lasse Berghagen i en vapenaffär för att snurra upp expediten där, det är inte mys-tv, säger Fredrik Wikingsson.

- Programmen är inte klippta ännu, men det finns säkert tre, fyra potentiella löpsedlar om vad gästerna har sagt, säger Filip Hammar. (PM)


Gästerna i "Ett herrans liv"

Frank Andersson

Dr Alban

Göran Persson

Kikki Danielsson

Jonas Gardell

Tommy Körberg

Runar Sögaard

Lill-Babs

Lasse Berghagen

Ingvar Oldsberg

(Ej i sändningsordning)

Mer läsning

Annons