Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Film 050427

Annons
Mu-mu

Drama

Gråmulen rysk film som utspelas under feodaltiden. En dövstum arbetare kämpar på i sitt anletes svett och hyllas som ett föredöme för andra arbetare, men hans kamrater hånar och retar honom. Trist och tråkig arbetarklasskildring. (1998)

Betyg: 2

SVT1 14.20

---

Tre solar

Drama

Inte ens Richard Hobert, med en flerfaldigt prisbelönad filmsvit om de sju dödssynderna i bagaget, kommer undan med sådana här klavertramp. Landets skådespelarelit (Lena Endre, Rolf Lassgård, Kjell Bergqvist, Micke Persbrandt med flera) försöker göra det omöjliga; rädda detta anskrämliga medeltidspekoral från fiasko. Undvik! (2004)

Betyg: 1

TV1000 18.00

---

Den galne kung George

Komedi

Med svart humor berättas historien om Kung George III (Nigel Hawthorne) vilkens tilltagande sinnessjukdom utnyttjas av konkurrenterna om den engelska kungatronen. Bygger på en teaterpjäs i vilken Hawthorne också spelade huvudrollen. (The madness of king George, 1994)

Betyg: 3

TV4 Film 18.10

---

Matrix reloaded

Science fiction

I uppföljaren till "Matrix" har vår hjälte Neo (Keanu Reeves) 72 timmar på sig att förstöra 250 000 destruktiva sonder samtidigt som han måste rädda Trinity (Carrie-Anne Moss) från det mörka öde han drömt ska drabba henne. Ännu häftigare specialeffekter än i första filmen. (2003)

Betyg: 3

Canal+ 18.30

---

En idealisk äkta man

Komedi

Underhållande filmatisering av Oscar Wildes pjäs. Rupert Everett är lysande som bäste vän till en blivande minister vilken blir indragen i skandaler och ryktesspridning i sekelskiftets London. Påkostad kostymfilm med vackert foto. (An ideal husband, 1999)

Betyg: 3

TV1000 20.00

---

State and Main

Komedi

Skruvad film signerad David Mamet om hur det kan se ut vid en filminspelning. Philip Seymour Hoffman spelar manusförfattare som måste ändra på historien i samma takt som filmbudgeten krymper och Alec Baldwin är mycket bra i rollen som filmens stjärna som attraheras av tonårsflickor. Titeln syftar på en gatukorsning i en småstad dit filmteamet kommer för att avsluta filminspelningen. (2000)

Betyg: 4

SVT1 21.00

---

Lolita

Drama

Välspelad filmatisering av Vladimir Nabokovs roman om litteraturprofessorn Humbert Humpert (här spelad av James Mason) som blir hopplöst förälskad i en tonårig flicka. Regi av Stanley Kubrick. (1961)

Betyg: 3

TCM 21.00

---

40 pistoler

Västern

Strålande västernfilm om en ranchägarinna (Barbara Stanwyck) som styr en håla i Arizona med järnhand. Stadens nye sheriff (Barry Sullivan) försöker till en början sätta sig i respekt men mjuknar och förälskar sig snart i den starka kvinnan. Härlig mix av äventyr, humor, romantik och action. (Forty guns, 1957)

Betyg: 4

TV4 00.50

Mer läsning

Annons