Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Film 050706

Annons
Hur tokigt som helst

Komedi

Episodfilm med klipp från några av Nils Poppes filmer. I filmen ses Poppe som utblottad musiker, Chaplin-imitatör, brandsoldat, dammsugarförsäljare, uppfinnare och jitterbuggdansare. (1949)

Betyg: 3

TV4 11.00

---

Greystoke

Äventyr

Överflödig film efter Edgar Rice Burroughs berättelse om Tarzan. Här har filmmakarna tagit ut svängarna rätt ordentligt och gjort en ganska fri bearbetning av sagan om apornas son; liten föräldralös pojke uppfostras av apor i djungeln men tas tillbaka till civilisationen av en upptäcktsresande. Det finns minst ett dussin bättre Tarzan-filmer, till exempel "Tarzan" från 1932 med Johnny Weissmüller i huvudrollen. (Greystoke: The legend of Tarzan, lord of the apes, 1984)

Betyg: 2

SVT1 13.50

---

Maria full of grace

Drama

Gripande film om en sjuttonårig flicka (Catalina Sandino Moreno) som hatar sitt liv i hembyn i Colombia och går med på att smuggla heroin till New York. På resan går det mesta snett och i storstaden är hon ensam och övergiven - med ett ofött barn i magen. Imponerande filmdebut av både Joshua Marston (regi och manus) och Moreno. (2004)

Betyg: 4

TV1000 16.00

---

Do the right thing

Drama

Lätt humoristisk bild av livet i de svarta kvarteren i Brooklyn, New York. De många skratten är dock hela tiden spetsade med en allvarlig bakgrund. Danny Aiello spelar en vit pizzabagare vars butik en het sommardag hamnar i brännpunkten för våldsamheter mellan vita och svarta. Regi av Spike Lee. (1989)

Betyg: 3

SVT1 21.00

---

The shrink is in

Komedi

Ojämn romantisk komedi med äkta paret Courteney Cox och David Arquette i huvudrollerna. Egentligen är Cox patient hos psykologen Arquette men när han får ett nervöst sammanbrott kastas rollerna om. Flera scener känns som utfyllnad. (2000)

Betyg: 3

Kanal 5 21.00

---

The rookie - nykomlingen

Action

Dussinaction i vilken Clint Eastwood spelar en garvad snut som får en ny partner -  den unge och bortskämde Charlie Sheen. Clintans oslagbara coolhet förmår tyvärr inte rädda filmen från fiasko. (1990)

Betyg: 2

ZTV 21.00

---

The league

Äventyr

Året är 1899. Fula typer har upptäckt att ny vapenteknik gjort det möjligt att hålla världen i ett strupgrepp. Mellan dem och världsdominans står bara The league - en samling hjältar från litteraturens och serietidningarnas värld. Nyckfull äventyrsaction om rädslan för att framtida vetenskapliga landvinningar ska hamna i fel händer. (The league of extraordinary gentlemen, 2003)

Betyg: 3

Canal+ 22.00

---

The song remains the same

Rockumentär

Massor av klassiska rocklåtar och inträngande intervjuer i denna konsertfilm om Led Zeppelin, ett av de största hårdrockbanden genom tiderna. Livescenerna spelades in under en konsert på Madison Square Garden i New York 1976. Vi får även träffa bandmedlemmarna Jimmy Page, Robert Plant, John Bonham och John Paul Jones bakom scenen och i deras hemmiljöer. (1976)

Betyg: 4

SVT2 22.35

---

En brud på hugget

Komedi

En ung San Francisco-poet (Mike Myers) med massor av misslyckade förhållanden bakom sig träffar den rätta - men får för sig att hon är en yxmördare. Sympatisk komedi, inte märkvärdig men lättsmält och rolig. (So I married an axe murderer, 1993)

Betyg: 3

TV3 23.00

---

She´s no angel

Thriller

En servitris på en smutsig sylta flyr med ett nygift par sedan hon utsatts för ett våldtäktsförsök och sårat en av våldtäktsmännen dödligt. Snärtigt regisserad men ganska spänningsfattig thriller. Tracey Gold i huvudrollen. (2001)

Betyg: 2

Kanal 5 01.30

Mer läsning

Annons