Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Film 050808

Annons
Åsa-Nisse på hal is

Komedi

Filmerna om Åsa-Nisse är en av svensk filmindustris längsta och mest älskade sviter. Kvalitetsmässigt håller inte alla filmer måttet men bondkomiken och buskishumorn är fast förankrade i den svenska folksjälen. I denna film (nummer fem i serien) får den uppfinningsrike smålänningen utlopp för sin tävlingslusta och blir hjälte i Knohult. (1954)

Betyg: 3

TV4 11.00

---

Loffe som miljonär

Komedi

Elof Ahrle spelar luffaren Loffe som driver omkring på den svenska landsbygden på jakt efter tak över huvudet och en säng att få sova åtminstone en natt i. En grupp skådespelare bestämmer sig för att spela honom ett spratt och göra honom till slottsherre. (1948)

Betyg: 3

SVT1 14.00

---

Tarzan

Äventyr

Storslaget äventyr, den första filmen med simstjärnan Johnny Weissmuller i rollen som djungelhjälten Tarzan. Här kidnappar Tarzan en engelsk aristokratdotter och retar upp hennes fästman när det visar sig att hon hellre stannar kvar i djungeln än återvänder till civilisationen med honom. (Tarzan, the ape man, 1932)

Betyg: 4

TCM 14.05

---

Salem´s lot

Skräck

Misslyckad filmatisering av Stephen Kings skräckroman om en liten stad i New England som drabbas av vampyrer. Rob Lowe spelar författaren som återvänder till sin hemstad och blir indragen i skräcken. Även med Donald Sutherland och Samantha Mathis. Del två av två. (2004)

Betyg: 2

Kanal 5 21.00

---

Boiler room

Drama

Insiktsfullt drama som liksom "Wall Street" och "Glengarry Glen Ross" kretsar kring män. I det här fallet unga börsmäklare som lever på att sälja drömmar om det stora klippet. Med Giovanni Ribisi, Ben Affleck, Vin Diesel och Nia Long. (2000)

Betyg: 3

TV3 23.15

---

Cadillac man

Komedi

Robin Williams är uthärdlig i drygt halva filmen. Sedan börjar hans överenergiska spel att gå en på nerverna. Williams spelar framfusig bilförsäljare som drabbas av en mängd problem under en och samma händelserika helg. (1990)

Betyg: 3

TV4 Film 23.40

---

Presidentkandidat George Wallace

Drama

Tvådelat drama, välgjort och spännande om den kontroversielle Alabama-guvernören och presidentkandidaten George Wallace som var en ivrig förespråkare för segregationspolitik. Efter ett mordförsök 1972 blev han rullstolsbunden. Med Gary Sinise, Angelina Jolie och Joe Don Baker. Regi av John Frankenheimer. Del två visas i morgon. (1997)

Betyg: 3

Kanal 5 03.05

Mer läsning

Annons